Vilken Airfryer är bäst för Pommes Frites?

Det finns många tester av aifryers att läsa, det är dock sällan som man kan hitta info om vilken av alla airfryers som är bäst för pommes frites. Vi har därför skapat denna guide där vi tar upp vilka egenskaper hos airfryers som är bra när de ska användas till pommes frites, och vilka airfryers som utsetts till de bästa för just pommes frites i internationella tester.

Lista över bästa airfryers för pommes frites

Instant Vortex Plus Airfryer – Bästa airfryer för pommes frites enligt onlinemagasinet Bustle

Instant Vortex Plus Airfryer har utsetts till den bästa airfryern för pommes frites av onlinemagasinet Bustle i deras jamförelse av airfryers för pommes frites i augusti 2023. Läs mer hos Bustle. Även kunderna är förtjusta i den här airfryern, i skrivande stund har den fått kundbetyget 4,6 av 5 hos Amazon.

Cosori Airfryer 3,8 L – Bästa airfryer för pommes frites enligt inredningstidningen Ideal Home

Den brittiska inredningstidningen Ideal Home har utsett Cosoris lilla 3,8 liters-airfryer till den bästa airfryern för pommes frites. Läs mer hos Ideal Home. Ett bra val även enligt kunderna, då den i skrivande stund fått kundbetyget 4,6 av 5 hos Amazon.

Vilka egenskaper ska man leta efter när man köper en airfryer för pommes frites?

Det finns flera egenskaper hos airfryers som underlättar om man ska laga pommes frites i den.

Stor volym men framför allt bred korg

Nyckeln till att laga bra pommes frites i en airfryer är att de får bra med utrymme och luft runt sig. På detta sätt blir pommes fritesen jämnt tillagade samtidigt som de får samma krispiga yta överallt, fria från svampig eller mjuk konsistens. Det lättaste är alltså om man har en airfryer där pommes fritesen kan ligga utspridda i ett lager längs med botten av korgen.

Dubbla korgar kan vara aktuellt om man gör pommes frites till många

Om man planerar att laga pommer frites till många personer samtidigt så kan det vara aktuellt att välja en airfryer med dubbla korgar. På detta sätt får man mycket utrymme och varmluften kommer åt pommes fritesen överallt även om man lagar mycket.

Leta efter airfryers med förinställda pommes frites-program

För enkelhetens skull rekommenderar vi att du letar efter airfryers som har förinställda pommes frites-program. På detta sätt kan du få dina pommes frites perfekt tillagade utefter den specifika airfryerns förutsättningar. Då kan man få till bra pommes frites i sin airfryer redan från början, innan man börjar experimentera med olika recept.

En korg som är lätt att öppna och skaka om

Pommes frites som tillagas i en airfryer mår bra av att en eller flera gånger skakas om under tillagningen. På detta sätt försäkrar man sig om att pommes fritesen flyttas runt och att varmluften på detta sätt kan komma åt överallt. För att då lätt kunna dra ut och skaka om korgen vill man ha en korg med ett rejält och skönt handtag, utan krångliga anordningar för att få loss den.

Välj en airfryer med hög högsta-temperatur

Det finns mängder av olika recept för att tillaga pommes frites i en airfryer. Många av recepten går ut på att man först ska tillaga pommes fritesen på låg temperatur så att de blir mjuka inuti, för att sedan avsluta på mycket hög temperatur för att ge dem ordentlig krisp. På detta sätt får man pommes fritesen krispiga på utsidan, samtidigt som de är mjuka och saftiga inuti. Maxtemperaturen för airfryers brukar ligga någonstans mellan 180-220 grader. Och har man möjlighet så skulle vi rekommendera att man väljer en airfryer med maxtemperatur inom det övre intervallet, för så krispiga pommes som möjligt.