Lättaste Babyskyddet

Lista över babyskydden med lägst vikt!

De flesta som har barn känner till att babyskydd kan vara mycket tunga att bära, särskilt om bebisen somnat i det. Man kan lösa delar av problemet med ett babyskydd som är kompatibelt med barnvagnar och på så vis rulla babyskyddet mellan bilen och hemmet. Däremot löser detta inte i- och urlastning och förflyttning av babyskyddet inomhus. Vi har gått igenom mängder av babyskydd som säljs i Sverige. Utifrån detta arbete har vi kunnat sammanställa denna lista över de lättaste babyskydden till vikten. Läs vidare för att ta reda på vilket babyskydd som är lättast.

Lista uppdaterad i september 2023

Maxi Cosi Coral i-Size
1,7 kg
Lionelo Noa Plus
2,6 kg
-> SE PRIS
Nania BeOne SP
3 kg
-> SE PRIS
Maxi-Cosi Citi
3,25 kg
-> SE PRIS
Maxi-Cosi Cabriofix
3,3 kg
-> SE PRIS

Så har vi sammanställt listan

Vi har tagit hjälp av några av de ledande webbshopparna och prisjämförelsetjänsterna för att på detta sätt ta reda på vikten för ett stort antal babyskydd. Vi har sållat bort sådana produkter som utgått ur webbshopparnas sortiment, eller de produkter som inte går att köpa i Sverige. Under arbetets gång upptäckte vi att babyskyddens vikt står angiven fel på flera håll. Därför har vi för produkterna som vi listat även verifierat vikten, antingen genom att se till att samma vikt står angiven hos flera webbshoppar, alternativt kontrollera det med tillverkaren.

Vad brukar babyskydd väga?

Bland de bästsäljande babyskydden så varierar vikten ganska mycket. De väger allt ifrån 4 till 7 kg, vissa även mer än så. Att köpa vilket babyskydd som helst utan att kontrollera vad det väger riskerar alltså att bli ganska tungt, särskilt eftersom bebisen som väger ett antal kg också ligger i det.

Tips för att bära tunga babyskydd lättare

Det finns vissa tekniker som gör det lättare att bära tunga babyskydd. Bland annat finns det en känd video där en kvinna rekommenderar att man bär babyskyddet med en ikrokad rak arm. Man får helt enkel testa sig fram för att hitta en bärteknik som passar för ens egen kropp.

Bärsele

Vissa babyskydd är kompatibla med bärselar, som gör att man kan bära babyskyddet över axeln. Det brukar underlätta för många att bära babyskydden på det sättet.

Babyskydd med hjul

Flera babyskydd har hjul längs sidorna, som går att fälla ut och på detta sätt skapa en vagn av babyskyddet. Likaså, som vi nämnde tidigare är många babyskydd kompatibla med barnvagnar.

Hur länge ska bebisar sitta i babyskydd?

Babyskydd används för nyfödda och upp till 6-9 månaders ålder. Babyskyddet anses vara urvuxet när bebisens huvud sticker upp ovanför babyskyddets kant. Det kan alltså variera lite beroende på hur stort barnet är.

Lättare installation med basenhet

Babyskydd går att sätta fast direkt på sätet med hjälp av säkerhetsbälte. Det är dock en lite krånglig process, där man varje gång behöver dra bältet runt den och dubbelkolla så att den är monterad på rätt sätt. Betydligt lättare brukar det vara att montera babyskyddet i en så kallad basenhet. Då klickar man i och ur babyskyddet i bilen och man behöver inte tänka på så mycket annat.