Trådlösa Hörlurarna med bäst batteritid

-Topplista över produkter!

Trådlösa hörlurar är i de flesta avseenden mycket bekväma och praktiska. De har dock en ganska stor nackdel, nämligen att de med jämna mellanrum behöver laddas. Med ett par trådlösa hörlurar med riktigt lång batteritid slipper man tänka på laddningen särskilt ofta. Vi har gått igenom och analyserat batteritiden hos ett mycket stort antal trådlösa hörlurar. Arbetet har resulterat i en topplista över de hörlurar med längst batteritid. Läs vidare för att ta reda på vilka trådlösa hörlurar som har längst batteritid.

Lista uppdaterad i oktober 2023

HyperX Cloud Alpha Wireless Over Ear
300 timmar
-> SE PRIS
Sennehiser GSP 370
100 timmar
-> SE PRIS
Marshall Major IV
80 timmar
-> SE PRIS
AIAIAI TMA-2
80 timmar
-> SE PRIS
Corsair HS80
65 timmar
-> SE PRIS

In-ear-Hörlurar med längst batteritid

Många är på jakt efter de lite mindre och smidigare in-ear-hörlurarna, med så lång batteritid som möjligt. Därför har vi även listat de in-ear-hörlurar som har längst batteritid.

Anker SoundCore Life Note
40 timmar
-> SE PRIS
Beats Studio Buds+
36 timmar
-> SE PRIS
JBL Tune 125 TWS
32 timmar
-> SE PRIS

Så har vi sammanställt topplistan

Vi har sammanställt denna topplista genom att ha gått igenom och analyserat ett stort antal produkter på marknaden. Vi har endast tagit med sådana produkter som säljs hos svenska butiker och vi har därför sållat bort de trådlösa hörlurar som utgått eller av annan anledning inte går att köpa. Vidare har vi valt att inte lista de produkter där batteritiden är oklar, där olika aktörer anger olika batteritid och där vi inte kunnat verifiera vilken som är korrekt. Fodralet funkar helt enkelt som en mini-powerbank för hörlurarna.

Vad kännetecknar hörlurarna med längst batteritid?

Vad man ganska snabbt kan se i vår lista över trådlösa hörlurar med längst batteritid är att de flesta riktar sig mot gaming, och är så kallade gaming-hörlurar. De flesta av gaming-hörlurarna går dock att koppla upp sig mot vilka enheter som helst, exempelvis mobiltelefonen. När det kommer till priset så tycks de trådlösa hörlurarna med bäst och längst batteritid inte alls vara nämnvärt dyrare än hörlurar med normal batteritid. Med hänsyn till priset är det alltså inget som man behöver välja bort.

In-ear-hörlurarna avser ibland batteritid när de förvaras fodralet

Eftersom in-ear-hörlurar är så mycket mindre än andra hörlurar har de av förklarliga skäl inte särskilt stort utrymme för batterier med stor kapacitet. Detta har man löst genom att bygga in ett batteri i fodralet där hörlurarna förvaras när de inte används. Vi har därför noterat att batteritiden som vissa rapporterar är tiden som in-ear-hörlurarna går att använda avsett att de med jämna mellanrum läggs tillbaka i fodralet för kortare laddningar.

Hur lång batteritid brukar hörlurar ha?

De bästsäljande hörlurarna har batteritider som inte är särskilt imponerande. Bland in-ear-hörlurarna är de vanligaste batteritiderna runt 5-6 timmar. För de större gaming- eller headset-hörlurarna är det istället vanligare med batteritider på runt 20-40 timmar. Jämför man detta mot hörlurarna vi listat ovan är det näst intill extrema skillnader mellan vanliga hörlurar och de mest kraftfulla.