Förvara Lökhalvor i Kylen

Många gånger behöver man inte använda en hel lök vid varje tillfälle. Att bara använda en halv lök känns ofta som något av ett slöseri eftersom den andra halvan av löken snabbt brukar bli dålig och behöver kastas bort oavsett. Det finns dock flera smarta produkter som förlänger hållbarheten på en halv lök som förvaras i kylen. Läs vidare för att få tips om de smarta produkterna!

OXO Good Grips ”Lökräddare”

Den här produkten från OXO Good Grips är speciellt tillverkad för att förvara skurna lökhalvor i kylen. Lökräddaren består av en platta i plast som den skurna sidan av löken läggs emot. Ovanpå plattan finns det ett lock i silikon som man spänner över löken vilket gör att den passar för många olika typer av lökar.

Dessutom skapar botten tillsammans med det spända silikonet en lufttät och tätt sluten förpackning kring löken, vilket förlänger hållbarheten betydligt. OXO Good Grips Lökräddare begränsar produkten den lukt som annars brukar uppstå från en lökhalva i kylen. Lökräddaren är också diskmaskinssäker vilket gör det lätt att hålla den ren och fräsch.

Joie Kitchen Gadgets Lökförvarare

Här är en lökförvarare som bygger på samma princip. En lökhalva placeras mot en bottenplatta och kläms sedan fast med ett lock i silikon. Men istället för att klämmas fast så har Joie Kitchen Gadgets Lökförvarare ett skruvlock som gör att löken smidigt skruvas fast och luften pressas ut.

Ibili Guarda Cebollas

Ibili GUarda Cebollas är en lökförvarare som egentligen påminner ganska mycket om en vanlig plastburk. Den har dock en perfekt form när det kommer till att förvara en lök och sett till utsidan råder det ingen tvekan kring vad som ligger inuti den. Ibili Guarda Cebollas är tillverkad i tålig hårdplast som går att diska i diskmaskin. Locket försluts med hjälp av en skruvfunktion vilket ger en tätt sluten burk som håller löken fräsch länge.

Crystalia Lökförvarare i Glas

Den här lökförvararen från Crystalia förtjänar definitivt en plats på listan i och med att den är fri från plast och istället är tillverkad i glas. Det ger en lite fräschare förvaring (utan plast) där den också rymmer ganska mycket på höjden. Denna lökförvarare i glas är diskmaskinssäker vilket gör att du lätt håller den ren och kan förvara olika saker i den mellan varven.

Förvara lök med hjälp av sådant som finns i hemmet

Är du inte ett dugg intresserad av att köpa en lökförvarare så finns det flera saker som förmodligen finns hemma, för att förvara lök. Först och främst fungerar det bra att slå in löken tätt i plastfolie eller i en fryspåse. Ett annat alternativ är att lägga löken med den skurna sidan nedåt mot en tallrik och därefter täcka tallriken med plastfolie, alternativt bara ställa in tallriken med löken som den är. Det går också bra att frysa skuren eller upphackad lök. Då kan man hacka eller skära den som man vill och sedan lägga in den i en fryspåse eller i en matlåda och frysa in.