Kaffebryggare för Resan

-Smartaste kaffebryggarna för resan!

Oavsett om man ska campa, bo på hotell eller om man hyrt en lägenhet är det skönt att kunna ha en kaffebryggare att lita på. Vi har därför sammanställt denna guide till kaffebryggare som är lätta att ta med sig på resan, oavsett färdmedel. Läs vidare för att se de smarta och portabla kaffebryggarna!

WACACO Cuppamoka Bärbar Droppkaffebryggare

Det här är en produkt som vi verkligen gillar, en kombinerad filterbryggare och termos som är mycket liten och lätt att ta med sig. Dess okomplicerade konstruktion gör den även oöm och lätt att räkna med oavsett om den legat ett dygn i den incheckade resväskan. Termosens kapacitet är 316 ml vilket ungefär motsvarar storleken av en läskburk eller 1-2 kaffekoppar.

Viktigt att tänka på är att WACACO Cuppamoka Bärbar Droppkaffebryggare inte har möjlighet att koka vatten. Man behöver alltså ha tillgång till en spis eller vattenkokare vid destinationen för att kunna brygga kaffet.

Conqueco Bärbar Kaffebryggare – Batteridriven Kapselmaskin!

Conquecos bärbara kapselmaskin är en riktigt smidig kapselbryggare att resa med. Genom att den är kompatibel med Nespressos kaffekapslar går det att få högkvalitativt kaffe var man än befinner sig. Conqueco Bärbar Kaffebryggare är batteridriven och laddas genom antingen USB-C, 24 V eller 12 V. Du har alltså flera laddningsmöjligheter som även innefattar att ladda den i bilen.

Om man använder kallt vatten att brygga med så tar det cirka 3 minuter att värma upp bryggaren. Om man använder kallt vatten så räcker ett fulladdat batteri till att brygga fem koppar a 40 ml styck. Tillsätter man dock istället varmt vatten till bryggaren så har batteriet kapacitet att brygga upp till hela 200 koppar.

Bodum Travel Press 0,35 l

Bodum Travel Press 0,35 l är ytterligare en kaffebryggare med en enkel konstruktion, med få delar eller moment som kan krångla. Den fungerar som vilken kaffepress som helst, där man tillsätter kaffe och varmt vatten, låter det dra i fyra minuter och därefter pressar ner spaken. Till skillnad från andra kaffepressar så är dock Bodum Travel Press 0,35 l högst portabel. Med en kapacitet på 0,35 liter så tar den inte mer plats än en större take away-mugg.

Bodum Travel Press 0,35 l är en kombinerad kaffepress och termosmugg med dubbla väggar. Det gör att du kan dricka direkt ur den eller använda den som förvaring för ditt bryggda kaffe till ett senare tillfälle. Alla delar i Bodum Travel Press är diskmaskinssäkra, annars är de mycket lätta att skölja rena i rinnande vatten.

Hario VDC-02W V60 Kaffefilterhållare i Porslin

Det här är sannolikt ett av det lättaste alternativen när det kommer till att skaffa en enkel och bra kaffebryggare för resan. Kaffefilterhållaren går att ställa ovanpå valfritt kärl, kaffekanna eller direkt ovanpå kaffekoppen. Man fyller den med ett kaffefilter med kaffe och häller därefter kokande vatten igenom. Och kaffet är klart på nolltid.

Hario VDC-02W V60 Kaffefilterhållare i Porslin är en högst okomplicerad produkt som tillsammans med några kaffefilter tar minimalt med plats i väskan. Dessutom gör den enkla konstruktionen att den alltid kommer gå att lita på.

Bialetti Moka Express Kaffebryggare

Mokabryggare är väldigt populära i Sydeuropa, vad många dock inte tänker på är att de är väldigt bra att resa med. Man tillsätter endast vatten och kaffe till mokabryggaren och värmer därför upp den på en vanlig spis, inom kort därefter har man sedan färdigbryggt, högkvalitativt kaffe. Just Bialetti Moka Express går att använda på gasspisar och vanliga spisar, däremot inte på induktion. Det finns dock många mokabryggare som är anpassade för att användas på induktionsspisar.

Bialettis Mokabryggare finns i flera olika storlekar, den produkten som vi rekommenderar är dock i ett riktigt miniformat perfekt för att resa med. Med en kapacitet på 130 milliliter så har den måtten 10x14x17 cm vilket gör den mycket portabel och lätt att transportera. Här behöver du heller inga filter utan endast kaffe och vatten.