Skrivbord utan Ben

-Vi tipsar om smarta produkter!

Ett ordentligt skrivbord är i de flesta fall ett välbehövligt måste. Nackdelen med de flesta skrivbord är dock att de tar upp mycket plats och att benen är i vägen. Lösningen på detta problem är skrivbord utan ben, som enkelt monteras i väggen. De flesta väggmonterade skrivbord utan ben är också fällbara vilket gör dem mycket platsbesparande. Nedanför listar vi de skrivbord utan ben som vi tycker är smartast och snyggast just nu.

MM Mielsen Väggmonterat Fällbord – Smart och enkelt

MM Mielsens Väggmonterade Fällbord utan ben är ett snyggt bord i trä som man enkelt fäller upp och ned efter behov. Bordet passar lika bra som såväl skrivbord som matbord. Själva bordsytan är 95×55 cm och bordet fästs i väggen med robusta väggfästen.

Lifezeal Fällbart Väggbord – Bra budgetval

Lifezeals fällbara väggbord är ett bra budgetval som är prisvärt utan att man för den sakens skull har tummat på funktion eller kvalité. Bordet är fällbart i två steg där man kan välja att fälla upp både halva och hela bordsskivan. Måtten på själva bordsskivan är 80×60 cm när den ät fullt utfälld, alternativt 80×36 cm i mellanläget.

Giantex Fällbart Väggskrivbord

Den här varianten av skrivbord utan ben innebär ett praktiskt och bra skrivbord samtidigt som det blir en möbel med hyllor och mycket förvaring. Totalt finns det sex olika fack och en relativt stor låda under skrivbordet. I hopfällt läge blir skrivbordet till ett diskret och platsbesparande skåp, i utfällt läge som ett vanligt skrivbord. Bordsskivans kapacitet i vikt är 20 kg.

Fengshouu Fällbart Väggbord

Här är ett skrivbord utan ben som finns i ganska många olika storlekar, som kan passa bra efter olika behov. Bordet fästs i väggen och går att fälla ut och in, i övrigt är det ett ganska diskret och avskalat alternativ som framför allt bara är ett enkelt bord. Enligt tillverkaren har det här bordet utan ben den mycket höga lastkapaciteten om 20 kg.

InnovaGoods Woldy

InnovaGoods Woldy är ett praktiskt skrivbord utan ben, som förutom att vara ett skrivbord även ger bra plats för förvaring och har en integrerad griffeltavla. När skrivbordet är uppfällt så ser det alltså ut som ett skåp med en griffeltavla. I nedfällt läge så får man ett bra skrivbord med en yta om 80×50 cm, som dessutom har ett stöd för ökad stabilitet.

Allmänt om skrivbord utan ben

Skrivbord utan ben skapar mer yta och är ett perfekt alternativ för små och kompakta hem. Dessutom skapar de en luftigare och trevligare miljö och man kan väldigt enkelt komma åt att dammsuga och skura under dem.

Hur mycket vikt tål ett skrivbord utan ben?

Detta beror lite på hur skrivbordet är monterat och vilken typ av utfällning skrivbordet har. Men någonstans från 20 kg och uppåt brukar de flesta skrivbord utan ben tåla.

Vilka mått finns det att välja bland?

Givetvis varierar måtten mellan olika produkter, de flesta ligger dock runt måtten 100×50 cm.

Hur fäster och monterar man skrivborden utan ben i väggen?

De flesta skrivborden utan ben har väggfäste/väggmontering. För de produkter vi tittat på medföljer det en instruktion för hur man sätter upp det tillsammans med skruv och plugg för fäste. För att kunna montera bordet krävs det således också att man borrar i väggen där det ska sitta. För de flesta skrivborden utan ben krävs det 4-6 borrhål.

Kombinerade skrivbord utan ben och hyllor för förvaring

Eftersom de flesta skrivborden utan ben är designade för kompakta hem har flera av dem även inbyggd förvaring. Genom att välja rätt skrivbord utan ben så kan du alltså utöka din förvaring i hemmet med flera extra hyllor eller lådor.

Bygga eget skrivbord utan ben

Att bygga ett eget skrivbord utan ben är ett vanligt projekt. Om man inte planerar att bygga ett eget fällbart skrivbord så är processen egentligen ganska enkel. Det kräver en skiva tillsammans med någon form av väggfäste, till exempel några hyllkonsoler eller liknande. På den här sidan finns ett bra förslag på hur man kan gå tillväga.

Vanliga material i skrivbord utan ben

Efter en del research på området har vi hittat skrivbord utan ben i flera olika material. Ett av de vanligare materialen är spånskiva. Även limfogskivor är vanliga.

Fler användningsområden för skrivbord utan ben

Det finns ganska många bra användningsområden för skrivbord utan ben. Till exempel kan de användas som ett praktiskt litet matbord, serveringsbord, barbord och fikabord. Men ett annat vanligt användningsområde är till tvättstugan, där de fyller den smarta funktionen att kunna rymma tvättmaskin och torktumlare under sig.