Hopfällbara Korgar

-Här hittar du de smartaste produkterna!

På många sätt är korgar mycket praktiska, de är lätta att bära och att hålla i samtidigt som de rymmer mycket. Perfekta för aktiviteter som svampplockning, picknick med mera. Men den stora nackdelen med korgar är att de när de inte används är ganska otympliga och svåra att förvara. Lösningen på detta problem är hopfällbara korgar. En hopfällbar korg kan du använda på samma sätt som en vanlig korg med skillnaden att du kan fälla ihop den till ett miniformat när den inte används. På den här sidan har vi sammanställt en lista över några av de smartaste hopfällbara korgarna just nu. Läs vidare för att ta reda på vilken vi tycker är bäst!

Achilles Handle-Box – Favorit!

Achilles Handle Box är en rymlig korg som går att fälla ihop till ett helt platt format. Den är således praktisk när det kommer till att stuva undan och att resa med. Den här korgen är tät utan hål vilket gör att den passar extra bra för exempelvis förvaring av småprylar. Korgen är tillverkad i textil som är polyesterbaserad, den går alltså textilytan ganska lätt att hålla ren.

Relaxdays Hopfällbar Korg i Bambuträ – Toppval!

Relaxdays Hopfällbara korg i bambu har en mycket smart design som gör att den går att fälla ihop och få helt platt. Tack vare att den är tillverkad i ett stort antal stycken så är den väl ventilerad. Det gör att den exempelvis passar bra till frukt.

Com-Four Hopfällbar Korg i Silikon

Com-Fours hopfällbara korg i silikon är både lätt till vikten och rymlig som uppfälld. Som hopfälld har en ett mjukt och platt format som gör att man utan problem kan stuva den. Här är ytterligare en hopfällbar korg som är tät från hål. Tack vare ytan i silikon så går det även att skydda innehållet i den från fukt och väta, samtidigt som den inte heller tar skada av om man lägger blöta eller fuktiga saker i den. Lätt att hålla ren!

Ruucy Hopfällbar Korg

Här är en klassisk design på hopfällbara plastkorgar, med stora hål som ger bra luftgenomströmning samtidigt som korgen är lätt till vikten. Den är lätt att fälla ihop och blir som hopfälld till en liten platta som man lätt kan förvara och stuva undan.

Generell guide till att köpa hopfällbar korg

Här listar vi några saker som kan vara bra att tänka på när man ska köpa en hopfällbar korg.

  • Material: De flesta hopfällbara korgarna är tillverkade i plast, mjuk eller hård. Det är slitstarkt, lätt och praktiskt. Det finns dock några få hopfällbara korgar i trä, de är lite tyngre och kräver en långt mycket mer avancerad konstruktion. I utbyte ger det dock en snygg och fräsch känsla i naturmaterial.
  • Rengöring: Materialet spelar även in när det kommer till hur lätt eller svårt det är att rengöra korgen. Här spelar även hål i korgen in. En korg som är tillverkad i ett material med slät yta, exempelvis plast, och som inte har några håligheter kommer att vara betydligt lättare att rengöra än en träkorg med hål i. Även hopfällbara korgar i textil kan vara svårare att hålla rena.
  • Korgens vikt: Själva poängen med en hopfällbar korg är att den ska vara lätt och smidig till vikten. De lättaste hopfällbara korgarna väger runt 0,5 kg. De lite tyngre väger 1 kg eller i vissa fall mer.
  • Stuvbarhet i hopfällbart format: För att en hopfällbar korg ska fylla sin funktion i hopfällt format krävs det att den är så platt som möjligt och på detta sätt är stuvbar. Undvik hopfällbara korgar som i hopfällt läge har ojämna former, de ska gärna vara så platta som möjligt.
  • Korgens vikt och stuvbarhet är även avgörande för om det är en bra korg att ta med sig på resan. Är det en lätt korg som går att stuva ner i en resväska är det ett perfekt resetillbehör som går att använda till såväl shopping som stranden.
  • Korgens volym: Korgens volym är ganska avgörande när det kommer till hur mycket du kan bära i korgen. En bra korg bör rymma minst 10 liter!
  • Tät korg eller med hål: Det är vanligt med både med hopfällbara korgar som är täta och hopfällbara korgar med hål i. Täta korgar har bland annat fördelen att inget trillar ut från dem. Dessutom blir det lättare att hålla dem borta från insekter och att skydda innehållet från fukt. Korgar med hål å andra sidan ventilerar innehållet i korgen bättre. Hålen gör även att det är en mindre mängd material som behöver bäras runt, således blir de lättare.