Bästa Stekpannan för Ägg!

Stekt ägg är en maträtt med många fördelar, det är näringsrikt, det går snabbt att tillaga men framför allt så är det också väldigt gott. Men alla som brukar steka ägg känner också till att ägg är också ökända för att bränna fast i dåliga stekytor. Med en dålig stekpanna behöver man i värsta fall blötlägga och ägna en lång stund åt att diska den ren. Medan du med rätt stekpanna steker dina ägg och sköljer stekpannan ren på nolltid, utan att äggen fastnar. På den här sidan kan du läsa om vad som kännetecknar de bästa stekpannorna för ägg. Vår expert har även sammanställt en lista över de bästa stekpannorna att steka ägg i. Läs vidare för att ta reda på vilka!

Lista – Bästa stekpannorna för Ägg!

Greenpan SmartShape 24 cm

Greenpans stekpanna SmartShape är en stekpanna som är tillverkad i aluminium, ett material som både ger snabb uppvärmning och en jämn värmefördelning. Beläggningen i den här stekpannan är keramisk vilket gör att man slipper de ämnen som många anser vara skadliga, som finns i teflon och andra plastbaserade non stick-beläggningar.

Den keramiska beläggningen gör också att Greenpan Smartshape är mycket värmetålig. Den är ugnssäker i upp till 160 grader, samtidigt som den är reptålig och dessutom går att diska i diskmaskin.

Greenpan Smartshape 24 cm har även utsetts till bästa stekpanna för ägg av Good Housekeeping.


ANNONS:


Zwilling Madura Plus 20 cm

Zwilling Madura Plus är ytterligare en stekpanna tillverkad i aluminium vilket ger ovan nämnda fördelar när det kommer till att kontrollera temperaturen. Temperaturen i den här stekpannan leds mycket väl, ända upp till kanten av stekpannan. Zwilling Madura Plus har sin välrenommerade non stick-beläggningDuraslide Granite, en non stick-beläggning i fyra lager som är mycket hållbar.

Zwiling Madura Plus är både diskmaskinssäker och ugnssäker. Ytterligare en fördel att lyfta fram är det hängbara handtaget som är ergonomiskt och håller sig svalt oavsett temperatur i stekpannan.

Zwilling Madura Plus har även utsetts till den bästa stekpannan för ägg av Food & Wine

Tramontina 80114/534DS Professional

Tramontinas Professional-stekpanna är tillverkad i aluminium och finns i så väl 8 tums- som 12 tumsmodell. Den här stekpannan är gjord för att användas för professionellt bruk och är genom konstruktionen i aluminium med non stick-beläggning särskilt bra för just ägg.

Handtaget är tillverkat i rostfritt stål, med silikon utanpå för ett skönare grepp.

Tramontina Professional Aluminium Nonstick Restaurant Fry Pan har också utsetts till bästa stekpannan för ägg av The Daily Meal.

Detta kännetecknar en bra stekpanna för ägg

En så enkel maträtt som stekt ägg kräver en hel del precision och noggrannhet för att få den perfekt. Och bara inom loppet av några sekunder kan både vitan och gulan bli torra, sega och överstekta. Därför brukar man rekommendera en stekpanna till ägg som ger en jämn fördelning av värmen samtidigt som den värms upp eller kyls ner snabbt när man reglerar värmen på spisen.

Non Stick – Det viktigaste!

Det absolut viktigaste när det kommer till stekpannor och ägg är dock att man väljer en stekpanna som har en så kallad non stick-beläggning. Detta är ditt viktigaste skydd mot att äggen ska bränna fast i stekpannan. Här finns det alla möjliga non stick-beläggningar att välja bland, många är tillverkade med teflon-beläggning men keramiska beläggningar blir allt vanligare.

Om vår topplista

Denna topplista är sammanställd av en expert med mångårig erfarenhet inom restaurangbranschen. Listan är sammanställd utifrån vår expertis och personliga åsikter.