Badbaljor för Resan

Att resa med barn innebär en hel del omställning jämfört med den vanliga tillvaron hemma. En sådan sak som att bada barnen kan lätt bli mycket krånglig. Med rätt planering och smarta prylar går det dock att bada precis på samma sätt som hemma. Här guidar vi dig till några smarta badbaljor som är lätta att ta med sig på resan.

Uppblåsbara badbaljor

Den här typen av badbalja tillhör inte de mest tåliga och slitstarka. Den uppenbara fördelen är dock att de tar minimalt med plats i väskan, att de är mjuka och sköna och att de i stort sett inte väger något alls. Uppblåsbara badbaljor är därmed de perfekta badbaljorna att resa med för den som ska resa lätt.

iFCOW Baby Uppblåsbart Badkar

Den här uppblåsbara badbaljan från iFCOW är en prisvärd produkt som riktar sig till barn mellan 0-3 år. I uppblåst läge har den måtten 98x64x28 cm vilket gör den relativt stor. Den har en platt botten vilket gör att den står stadigt på underlaget samtidigt som den har ett lutande ryggstöd som de allra minsta kan vila/ligga emot. iFCOW Baby Uppblåsbart Badkar har även en krok som gör det lätt att hänga upp på tork efter användning.

SwimBobo Uppblåsbar Badbalja

Här är en annan variant av uppblåsbar badbalja, med måtten 77x62x24 cm. Det är alltså en något mindre uppblåsbar badbalja samtidigt som kanterna är tjockare och mer rejäla. Även  den här uppblåsbara badbaljan har en krok för upphängning och smidig lufttorkning.

Vikbara/Hopfällbara badbaljor

Vikbara/hopfällbara badbaljor har den stora fördelen att man inte behöver blåsa upp dem när de ska användas. Istället har de hårda kanter som kan vikas ihop till platta paket när de inte används. I hopfällt läge går de lätt att stuva in i bilen eller i en större resväska. Här nedan listar vi två typer av smarta hopfällbara badbaljor som är smidiga alternativ för resan.

Twistshake Badbalja

Twistshakes Badbalja är en badbalja med en botten som enkelt går att fälla ut. I hopfällt läge är badbaljan helt platt och genom att man fäller ut botten får den formen av en vanlig badbalja. I utfällt läge är den även utrustad med stöd på sidorna vilket gör att den står mycket stadigt. I innerbotten av badbaljan finns det en halkfri yta att sitta på, samt ett hål för avrinning som går att öppna och stänga.

Stokke Flexi Bath

Stokke Flexi Bath är en riktig klassiker bland de hopfällbara badkaren som enklast kan förklaras som en plastlåda med mjuka veck. Det gör att man snabbt och enkelt kan fälla ihop den och förvara den eller resa med den. Stokke Flexi Bath har måtten 30x66x24 cm och väger 1,3 kg. Badbaljan rekommenderas för spädbarn och barn upp till 4 års ålder. Det finns även flera bra tillbehör att köpa till Stokke Flexi Bath, bland annat en ligginsats till spädbarn samt ett stöd som gör att man kan få upp badbaljan en bra bit från marken. En särskilt bra funktion som denna badbalja har är dräneringspluggen som skiftar färg efter vattnets temperatur, du kan alltså på ett enklare sätt få reda på om vattnet håller rätt temperatur för barnet att bada i.