Glasögonfodral för Flera Glasögon

Många känner sannolikt igen sig i problemet som uppstår när man ska transportera flera par glasögon. Läsglasögon, solglasögon och distansglasögonen ligger i varsitt fodral och kräver nästan en egen väska för att kunna bära dem med sig. Detta problem har en lösning i att skaffa ett glasögonfodral med fack/plats för flera glasögon. Glasögonfodral för flera glasögon har plats för allt ifrån två och upp till fem par, vilket underlättar rejält när man ska bära dem med sig.

Genom en noggrann analys och research av olika glasögonfodral för flera glasögon, där vi gått igenom mängder av produkter, kundomdömen och information från tillverkare så har vi kunnat sammanställa en lista över de bästa glasögonfodralen för flera glasögon just nu. Läs vidare för att ta reda på vilka som är bäst!

Yuject Glasögonfodral – Bästa valet för 5 par!

Yujects Glasögonfodral för flera glasögon är speciellt anpassat för att resa med. Fodralet rymmer upp till fem par vilket gör att man har plats för såväl terminalglasögon som distansglasögon och solglasögon. Väl vid destinationen hänger man upp glasögonfodralet på den integrerade kroken vilket gör att man får en fast och säker förvaring för glasögonen. Kroken fungerar även som ett handtag som går att bära fodralet i när man har det ihopfällt.

Glasögonfodralet är tillverkat i svart konstläder vilket gör att det till utseendet påminner om en liten handväska. När glasögonen ska transporteras rullar man ihop fodralet och stänger det med hjälp av två knappar framtill.

Rebanky Glasögonfodral – Bästa valet för 3 par!

Konstruktionen för Rebankys glasögonfodral är i stort sett identisk med Yujects fodral. Skillnadet är dock att Rebankys glasögonfodral rymmer tre par glasögon. Det gör att Rebankys fodral får en lite annan form och dessutom är lättare att bära omkring på. Rebankys glasögonfodral är tillverkat i svart konstläder och det har ett bärhandtag som även går att använda för att hänga upp glasögonfodralet.

Hapinary Glasögonfodral – Bra för 2 par!

Det här är ett enkelt och bra glasögonfodral för den som ska förvara två par glasögon. Glasögonfodralet har formen av en liten låda/kub som man kan öppna på varje sida. Kubformen gör det här fodralet både lätt att förvara och att bära med sig. Glasögonfodralet är hårt och ger ett bra skydd mot stötar. Ytan är dock tillverkad i konstläder vilket både är mjukt och elegant till utseendet.

Love it Store it Glasögonbox – Bra val för Resväskan och Förvaring Hemma

En glasögonbox kan vara ett bra alternativ för dig som ska packa ner glasögon i en resväska, alternativt ett praktiskt sätt att förvara flera par i en låda hemma. Med Love It Store Its Glasögonbox förvarar man säkert alla glasögon på en och samma plats, i en snygg textillåda med magnetisk stängning.

Köpguide för glasögonfodral för flera glasögon

Här går vi igenom några saker som kan vara bra att ha med sig inför köpet.

Antal glasögon som får plats

Förmodligen är det viktigast att ta ställning till hur många glasögon som får plats i glasögonfodralet för flera glasögon. Många som utvecklar synfel har behov av två-tre par, vilket gör denna kapacitet till en bra standard. Men kanske finns det någon solglasögon-älskare där ute som vill ta med sig flera par på semestern, då kanske ett glasögonfodral för fem par passar bättre.

Glasögonfodralets skyddsfunktion

Glasögonfodralets viktigaste funktion är att skydda glasögonen från att klämmas, få glasen krossade eller repade. Därför är det väldigt viktigt att välja ett hårt fodral, med fack med textilyta som inte repar glasögonen. Mjuka glasögonfodral har ofta en yta i mikrofiber, som generellt sett är skonsamt mot glasögonglasen.

Material

Konstläder och plast är förmodligen de vanligaste materialen i glasögonfodral för flera glasögon. Men lite mer exklusiva produkter är tillverkade i riktigt läder. Vad som passar dig bäst är en smaksak.

Möjlighet till upphängning

Flera av glasögonfodralen med plats för flera glasögon har en upphängningsfunktion som gör att man kan hänga upp fodralet och sedan få en full översikt över de glasögonpar som förvaras där. I kundomdömen har vi läst om kunder som med denna typ av upphängning kunnat använda glasögonfodralet som en möbel för förvaring av de olika glasögonen.

Glasögonfodralets form, handtag och packvänlighet

Glasögonfodralet för flera glasögon har trots allt som huvudsakligt syfte att transportera glasögon mellan olika platser. Därför är det viktigt att det är bekvämt och lätt att bära, det man till exempel kan titta efter är att det har ett handtag. Vidare är det viktigt att det har en form som gör att det går ner i en väska. Detta gör att man även kan ta med sig det på resor, och exempelvis packa ner det i resväskan. Många av glasögonfodralen för flera glasögon har formen av en hexagonal prisma (eller en halv sådan) vilket kanske inte är optimalt för resväskan. Avser man att resa med glasögonfodralet bör man kanske istället välja ett kubformat glasögonfodral, eller en så kallad glasögonbox, som mer är en ask att förvara glasögonen i.