Hjälpmedel för att Rulla/Bära Bilbarnstolar

Den här guiden är till dig som inte har en egen bil, utan transporterar en bilbarnstol till och från hyrbilar, lånebilar eller bilpooler. Du har förmodligen upplevt krånglet med att dra fram bilbarnstolen ur förrådet vid varje tillfälle för att sedan bära den till och från bilen. Vi har hittat och tagit fram produkterna som löser detta problem. Läs vidare för att ta reda på vilka produkter som är lösningen på problemet.

Coopeters Vagn för Bilbarnstolar

Det här är en relativt ovanlig produkt men är till fantastiskt stor nytta för den som behöver transportera en bilbarnstol kortare sträckor. Vagnen är utrustad med Isofix vilket gör att du kan fästa bilbarnstolen i vagnen på ett både enkelt och säkert sätt. Det gör även att ett barn kan sitta i bilbarnstolen samtidigt som man transporterar den, något som inte är möjligt i andra typer av vagnar.

Vagnen klarar att rulla upp till 31,8 kg, alltså tål den en bilbarnstol och ganska stora barn. Den är hopfällbar vilket ger en smidig förvaring och möjlighet att snabbt plocka fram den vid behov. Coopeters Vagn för Bilbarnstolar riktar sig även till dig som ska resa med en bilbarnstol, ett stort hjälpmedel för just bilbarnstolar som ju är väldigt otympliga att resa med. Vagnen går att dra på två sätt, antingen kan man skjuta den framför sig på fyra hjul, alternativt går det att vinkla den och dra den bakom sig likt en kabinväska.

Yoofan Bilbarnstolsväska och Ryggsäck

Med hjälp av Yoofans bilstolsväska kan du snabbt göra om bilbarnstolen till en ryggsäck. Genom att packa in den i väskan kan du bära den både som en bag alternativt med remmar som en vanlig ryggsäck. Det här är ett perfekt alternativ för dig som ska resa lite längre med en bilbarnstol, till exempel flyga eller ta den på tåget, då väskan även ger ett bra skydd för bilbarnstolen.

Yoofans bilbarnstolsväska passar de flesta vanliga märken på bilbarnstolar, till exempel Britax, Maxi-Cosi med flera. Men det kan i alla fall vara bra att kontrollera måtten på din bilbarnstol för att se att den går i. Fördelen med en bilbarnstolsväska är att du kan bära bilbarnstolen på ryggen samtidigt som du rullar barnvagnen framför dig. Nackdelen är att det fortfarande blir ganska tungt att bära den, särskilt om du ska gå längre sträckor.

Mac Sports Hopfällbara Vagn

Mac Sports hopfällbara vagn är ytterligare ett bra alternativ om man ska transportera en bilbarnstol till och från en bil. Fördelen är att denna vagn även rymmer fler saker än bara en bilbarnstol. Dessutom går det snabbt att fälla ihop den, och den tar i stort sett ingen plats alls i bilens bagageutrymme.

Samtidigt finns det inget fäste för bilbarnstolen i transportvagnen. Barn kan alltså därför inte transporteras i bilbarnstolen på ett säkert sätt när man kör den i vagnen. Vill man kunna transportera barn i vagnen samtidigt kan det vara en idé att titta på hopfällbara skrindor med sits, som vi också skrivit om tidigare.