Tre smarta Miniparaplyer för Resan, Handväskan eller Fickan!

Paraply är tveklöst det mest effektiva hjälpmedlet när det kommer till att skydda sig mot regn. Den stora nackdelen med paraplyer är dock att de är stora och otympliga, både som uppfällda och hopfällda. Vi har letat fram tre kompakta miniparaplyer som är så små att de får plats i resväskan, fickan eller handväskan. Läs vidare för att ta reda på vilka!

YuAi Miniparaply – 16 cm hopfälld längd

YuAis Miniparaply är ett av de mest kompakta på marknaden. I hopfällt läge blir det just mycket kompakt och endast 16 cm långt. Paraplyet finns att välja på i flera färger, bland annat blå, lila, grön och röd. Paraplyet har även en ögla vilket gör det lätt att hänga och förvara.

I uppfällt läge har YuAi Miniparaply en diameter på 85 cm, vilket alltså även i detta avseende gör det ganska litet och kompakt. Paraplyets vikt tillsammans med lådan som det levereras i är endast 180 gram, med andra ord inga som helst problem att bära det med sig.

Vicloon Fickparaply – 17 cm hopfälld längd

Vicloons Fickparaply är ett miniparaply som i hopfällt läge är 17 cm långt och väger 190 gram. Det är alltså ett mycket kompakt och fullt portabelt paraply som bara är 2-3 cm längre än en vanlig smartphone. Handtaget har en ögla vilket gör det möjligt att hänga, det är även utrustad med en halkfri yta vilket ger ett fast grepp även om det skulle bli blött.

Paraplyet har två lager vilket enligt tillveraren gör att det förutom att skydda mot regn även ger ett 99-procentigt skydd mot UV-strålning. Vicloon Fickparaply finns i flera färger, bland annat i rosa, blå, vit och gul. I uppfällt läge har detta paraply en diameter på 88 cm.

Jodsen Miniparaply – 18 cm hopfälld längd

Jodsen Miniparaply är ett paraply anpassat för att resa med. Som hopfällt är det 18 cm långt och paraplyet väger 228 gram. Jodsen Miniparaply har också en lite längre uppfälld diameter än övriga paraplyer i listan, i uppfällt läge mäter diametern 90 cm. Ytterligare en fördel med Jodsens Miniparaply är att det säljs tillsammans med en förvaringsväska, som gör paraplyet lättare att förvara och transportera, samtidigt som det får extra skydd mot smuts och stötar.

Jodsens Miniparaply finns i två färger, blå och svart. Paraplyet har tre polyesterlager vilket enligt tillverkaren ger det 99-procentigt UV-skydd samtidigt som materialet är vattenavvisande och torkar snabbt.

Miniparaply vs vanliga paraplyer

Klassiska paraplyer utan hopfällbart skaft har normalt sett en betydligt längre diameter än miniparaplyerna. Som exempel kan nämnas det klassiska Samsonite-paraplyet med trä-handtag som har en diameter i uppfällt läge på 120 cm. När det kommer till vanliga paraplyer med hopfällbart skaft så ligger diametern i uppfällt läge dock i linje med de miniparaplyer som vi letat fram. Tittar vi exempelvis på Samsonites paraplyer med hopfällbart skaft så ligger dessa i hopfällt läge på en längd på mellan 22,5-28,5 cm. Här sparar man alltså ett antal centimeter på att välja ett miniparaply.