Bord med Hjul

-Vi tipsar om de bästa och smartaste produkterna!

För alla mindre och mer kompakta boenden krävs det smarta lösningar. Ett bord med hjul kan smidigt flyttas mellan rummen och på detta sätt fungera som matbord såväl som kontorsbord/skrivbord. Trots de stora användningsområdena för bord med hjul så finns det relativt få produkter på marknaden. Vi har gjort en noggrann research kring de produkter som finns på marknaden. Vi har analyserat kundomdömen, bordens egenskaper och tagit del av information från tillverkare. Utifrån detta har vi sedan kunnat sammanställa denna topplista över de bästa och smartaste borden med hjul på marknaden. Läs vidare för att ta reda på vilka bord med hjul som är bäst!

Songmics Höjdjusterbart Skrivbord 60×120 – Bästa Skrivbord/Kontorsbord med Hjul!

Songmics höj- och sänkbara skrivbord med hjul är en högkvalitativ produkt som fått utmärkta kundbetyg. Bordet finns att välja på i färgerna svart, vit och träfärgad. Konstruktionen är robust med rejäla och stadiga ben. Hjulen som medföljer till bordet är så kallade möbelhjul och bordet går att använda både med eller utan hjul, något som ger extra flexibilitet.

Skrivbordet är elektriskt justerbart vilket gör det möjligt att ändra höjden inom loppet av ett par sekunder. Höjden går att justera från 73 cm upp till 118 cm. Songmics Skrivbord med Hjul har en lastkapacitet på 80 kg, det räcker alltså gott åt vanligt kontorsarbete och tål vid behov mycket mer än så.

Vasagle Mobilt Datorskrivbord – Bra budgetval!

Vasagles Mobila Datorskrivbord med hjul är ett bra budgetval. Trots den ganska begränsade storleken om 50x80x90 cm så finns det gott om förvaring i tre våningar/plan. Dessutom är bordet utrustat med sex olika hängkrokar för kläder eller ytterligare förvaring. Dessutom har skrivbordet en praktisk upphöjd hylla som passar perfekt för laptopen eller bildskärmen.

Vasagles Mobila Datorskrivbord har fyra möbelhjul vilket gör det lätt att rulla runt i kontoret eller hemmet. Särskilt som det inte heller väger särskilt mycket, endast 13,3 kg. Ramen är tillverkad i stål och träet i en träfärgad spånskiva. Det här är ett prisvärt val som lär göra få besvikna.

Vasagle Soffbord med Hjul

Vasagles Soffbord med Hjul är ett billigt alternativ för den som söker ett litet men extrabord med hjul. Det här bordet med hjul är optimalt för soffan eftersom det har en perfekt höjd när det kommer till att skjuta in det över soffan.

Därför lämpar det sig även väl för att använda tillsammans med en vanlig stol eller att ha bredvid sängen. Bordet har måtten 50×35 cm och en lastkapacitet på 25 kg, vilket ändå är ganska bra för ett bord i den här storleken.

IKEA Linnmon/Krille

IKEA säljer ett litet och smidigt bord med hjul, med namnet Linnmon/Krille. Boredt har måtten 100×60 cm och finns i färgerna grå, brun, vit och svart. Vi har själva testat detta bord och varit mycket nöjda med det.

Två kunder har även lämnat högsta möjliga betyg för bordet på IKEAs hemsida. Bordet är utrustat med fyra låsbara hjul och passar bra till allt från skrivbord till matbord eller loppisbord.

Användningsområden för bord med hjul

Bord med hjul har många användningsområden men är särskilt populära på arbetsplatser och i små hem.

Skrivbord/arbetsbord med hjul

För kontor och arbetsplatser som kanske är små till storleken eller som har flexibel möblering gör ett skrivbord med hjul mycket stor nytta. Eventuell dator med bildskärm, tangentbord, pärmar med mera kan ligga kvar i ordning på bordet samtidigt som det kan flyttas omkring mellan olika rum efter behov.

Hobbybord, pysselbord och lekbord

När det kommer till hobby, pyssel och lek är ett bord med hjul mycket användbart. Bordet kan rullas fram till mitten av vardagsrummet, bli en fast yta för exempelvis pussel, papier maché, modellbygge eller teckningar. När man pysslat eller lekt klart rullar man lätt undan bordet utan att behöva plocka ihop sakerna. Därefter kan man rulla fram bordet igen och fortsätta där man slutade.

Olika typer av bord med hjul

Här tittar vi närmare på de vanligaste typerna av bord med hjul.

Skrivbord med hjul

Dessa bord med hjul är framför allt anpassade för kontorsmiljöer. Det handlar ofta om rena datorbord alternativt om lite mer rymliga kontorsbord.

Soffbord och sängbord med hjul

Ytterligare ett stort användningsområde för bord med hjul är soffbord/sängbord. Dessa bord används exempelvis för personer som har begränsad rörlighet. Bordet kan då flyttas runt efter behov. Vissa av dessa bord går även att justera höjden på, efter höjden på olika möbler.

Matbord med hjul

Matbord med hjul är gjorda för att sitta bekvämt och äta vid. Ett bra alternativ för den som annars har ett fåtal matplatser och behöver ett extrabord att rulla fram för större tillställningar emellanåt.

Arbetsbord med hjul

Arbetsbord med hjul är ett perfekt hjälpmedel för måleri, snickeri, montering och mycket mer. På detta sätt kan man stå/sitta och arbeta på valfri plats och sedan rulla undan bordet vid behov. Som vi nämnt tidigare med den stora fördelen att man inte behöver plocka undan själva verktygen eller arbetet på bordet.

Tips på egenskaper som kan vara bra att tänka på inför köpet

  • Kapacitet i vikt: Beroende av vad du ska använda bordet till så kan du behöva kontrollera bordets kapacitet i vikt. Tungt arbete med kraftfulla verktyg kan behöva lite större kapacitet.
  • Låsbara hjul: De allra flesta borden med hjul har låsbara hjul. Det är dock värt att dubbelkolla eftersom det har stor påverkan på funktionaliteten och vad man kan använda bordet till.
  • Länkhjul eller möbelhjul: Beroende av vad bordet ska användas till så kan olika typer av hjul passa bra. För lite lättare bord, som inte ska ta så mycket vikt kan det vara aktuellt med så kallade möbelhjul. Möbelhjulen är ofta lite mindre, till största delen tillverkade i plast och de är lätta att rulla och rotera. Ska bordet dock vara lite tåligare så brukar det krävas så kallade länkhjul. Länkhjulen är ofta kraftigare, med hjul i gummi omgivet av en länk i metall eller rostfritt stål.
  • Höj- och sänkbara bord med hjul: Många av borden med hjul är höj- och sänkbara. Vissa manuellt höj- och sänkbara medan andra är elektriska. Det kan vara praktiskt både för bord till kontoret och soff- eller sängbord.