Hopfällbar Eldstad

-De bästa och smartaste hopfällbara eldstäderna!

En hopfällbar eldstad tar utflykten, campingen eller vandringen till en ny nivå. Förutom att det levererar en hög mysfaktor så innebär det även en betydligt säkrare och mer effektiv eldning. Vi har noggrant analyserat och gått igenom de främsta hopfällbara eldstäderna på marknaden. Genom en noggrann research av kundomdömen, internationella artiklar, produktegenskaper och information från tillverkare så har vi kunnat sammanställa denna topplista över de bästa och smartaste hopfällbara eldstäderna. Läs vidare för att ta reda på vilka som är våra favoriter.

Kaheign Hopfällbar Eldstad – Bästa hopfällbara eldstad!

Kaheigns hopfällbara eldstad är en mycket praktisk produkt med teleskopiska ben och ett nät som eldningen sker på. Denna design gör att eldstaden går att fälla ihop till ett mycket kompakt och minimalt format när den inte används. I hopfällt format, där allt paketeras ner i en cylinderpåse har den endast måtten 10×33 cm.

Uppfälld har eldstaden en höjd på 32 cm över marken. Tillsammans med Kaheigns Hopfällbara Eldstad så levereras det även ett par värmebeständiga handskar.

Fire Vida Hopfällbar Eldstad – Toppval!

Fire Vidas hopfällbara eldstad är ett mycket bra val för dig som vill ha en kombinerad hopfällbar eldstad/grill. Denna hopfällbara eldstad har en rejäl skål för eldningen, samtidigt som den är utrustad med ett grillgaller som passar perfekt inuti.

Fire Vidas hopfällbara eldstad väger 2,5 kg och är således lätt att bära med sig. Den rejäla skålen gör dock att den inte går att vika ihop till samma kompakta format som Kaheigns produkt, även om benen är fullt infällbara vid transport. Det är dock en stabil och rejäl produkt som kunderna är mycket förtjusta i!

Fennek Hexagon Eldfat

Fenneks Hexagon-eldfat går att montera ihop till en helt platt skiva som ta minimalt med plats. I hopmonterat läge blir det dock ett snyggt eldfat i hexagonform som man kan ställa direkt på marken eller höja upp med ett stativ som går att köpa till.

Fennek Hexagon Eldfat är tillverkad i rostfritt stål och väger 3,99 kg. Även denna hopfällbara eldstad är en riktig kundfavorit!

Fördelarna med hopfällbara eldstäder

Det finns ett antal fördelar med att elda i hopfällbara eldstäder.

Lätta till vikten

Den sannolikt främsta fördelen med hopfällbara eldstäder är att de är mycket lätta till vikten. Kanske har du någon gång känt på en stationär riktig eldstad, de är mycket tunga! En hopfällbar eldstad väger normalt sett inte mer än 4–5 kg.

Säkrare eldning

En hopfällbar eldstad gör att du kan elda betydligt säkrare var du än befinner dig. Genom att elda inuti ett slutet kärl så begränsar du riskerna för att något omkringliggande ska ta eld.

Renare och snyggare

När du eldar i en hopfällbar eldstad skräpar du inte ner på underlaget på samma sätt som när du gör upp en eld direkt mot marken. Med en hopfällbar eldstad kan du därför göra upp en eld över långt fler underlag. Exempelvis någonstans på gräsmattan på din egen tomt.

Material i hopfällbara eldstäder

Majoriteten av alla hopfällbara eldstäder är tillverkade i rostfritt stål. Det ger ett tåligt och säkert material. Det är även ett material som svalnar snabbt efter det att man eldat klart.

Nackdelar med hopfällbara eldstäder

Hopfällbara eldstäders vikt är både till fördel och nackdel. Den lätta vikten gör tyvärr också att de tippar lättare. Både en kraftig vindpust och att någon går in i eldstaden kan i värsta fall göra att den välter. Därför är det extra viktigt att ha noggrann och full uppsikt över just hopfällbara eldstäder.

Med eller utan grillgaller

Vissa av de hopfällbara eldstäderna är gjorda endast för att man ska elda i dem, medan andra även är anpassade för grillning med inbyggda galler. Planerar du att även grilla i din hopfällbara eldstad kan det vara en god idé att välja den senare varianten.

Andra bra saker att titta närmare på inför köpet

  • Mått som hopfälld: Vad som är ganska avgörande för hur lätt eller svårt det är att bära eldstaden med sig är vilka mått den har som hopfälld. Vissa av de hopfällbara eldstäderna blir mycket små och kompakta, och går då lätt att stuva ner i en väska.
  • Montering: Vissa av de hopfällbara eldstäderna monteras i något enstaka steg, medan andra kräver en hel del pill. Tyvärr brukar de eldstäder som är väldigt kompakta i hopfällt format vara lite mer krävande att montera.

Bra tillbehör

Vill man säkra upp eldningen ytterligare är en brandsäker matta/grillmatta en bra sak att köpa till. Den skyddar underlaget mot eventuella glödbitar som flyger ur, även ett extra skydd om den skulle välta.