Hopfällbara och Vikbara Vattenflaskor

Hopfällbara/vikbara vattenflaskor är mycket användbara för den som ska resa med lite packning, för löpning, vandring eller om man vill bära en extra vattenflaska med sig i fickan eller handväskan. Det finns flera olika typer av mjuka och hopfällbara vattenflaskor. Här guidar vi dig till de olika typerna som finns att välja bland, och vi lyfter fram några av de mest populära produkterna just nu.

Salomon Mjuk Vattenflaska 150 ml

Den här mjuka vattenflaskan från Salomon är en riktig storsäljare på området. Den har en mycket kompakt design som gör att man lätt kan stoppa ner den i en vanlig ficka. Det gör den till ett perfekt alternativ för dig som tränar löpning eller som bara vill bära med dig en extra vattenflaska i reserv.

Vattenflaskan är tillverkad i polyuretan som gör att den kan vikas ihop till en närmast obefintlig storlek när den inte används. Den är även utformad på så vis att flaskan tar mindre och mindre plats ju mer av vattnet som druckits upp. Det enda som tar lite plats är locket, som å andra sidan är en bekväm och riktig dryckeskork med ett bra flöde av vätska. Locket är även kompatibelt/har samma mått i öppningen som andra Salomon-lock och fästen (28 millimeters öppning). Salomons mjuka vattenflaska finns även i en variant som rymmer 500 ml.

Det här är en vattenflaska med hög kundnöjdhet. I skrivande stund har 72 kunder gett den betyget 4,3 av 5 hos Amazon.

Hydaway Hopfällbar Vattenflaska 750 ml

Hydaway erbjuder en vattenflaska med en lite mer robust och stabil konstruktion i uppfällt format än flaskorna i mjukplast, och påminner istället mer om en vanlig vattenflaska i hård plast. Den är dock tillverkad i silikon och går därför att fälla ihop till ett mycket portabelt och litet format. Hopfälld liknar den ett litet lock och går att stuva ner i en större ficka eller väskans ytterfack.

Vad vi även gillar med denna hopfällbara vattenflaska är att den passar att ställa i de flesta mugghållare i bilar. Praktiska detaljer på flaskan är pipen i hårdplast och öglan i hårdplast som gör vattenflaskan både lätt att hänga och att bära. Vattenflaskan går att diska i diskmaskin, vilket kan vara bra för att rengöra den mellan varven. När man diskar den för hand är den lätt att göra ren eftersom öppningen är bred och att man därför lätt kommer åt. Hydaways Vattenflaska finns att välja i flera olika färger, bland annat i röd, blå och grön. Vattenflaskan är BPA-fri.

Kemier Hopfällbar Vattenflaska 750 ml

Kemiers hopfällbara vattenflaska ser i uppfällt format ut som vilken vanlig vattenflaska som helst. Den är dock tillverkad i silikon och går därför både snabbt och enkelt att vika ihop, samtidigt som den fäller upp sig själv snabbt. Som uppfälld står den stabilt på underlaget, även om det bara är lite vatten i den. För att fälla ihop den så rullar man in den och spänner fast den med klämman/spännbandet som finns bredvid korken.

Flaskans yta är i anti halk-material och korken är tillverkad i hårdplast. Den breda korken i kombination med en ventil för luftflöde gör flaskan lätt att dricka ur. Tack vare materialet är flaskan även fri från BPA och ftalater, materialet är även tåligt för olika temperaturer. Det tål allt från -40 upp till 100 plusgrader.

Sammanfattning

Vilen mjuka och hopfällbara flaska du ska välja beror lite på vad du ska använda den till. Vi anser själva att en mjuk flaska från Salomon är ett mycket praktiskt och bra alternativ som passar de flesta användningsområdena, samtidigt som både Hydaway och Kemiers vattenflaskor är lite mer robusta och rejäla.

En av nackdelarna med hopfällbara vattenflaskor är att i stort sett samtliga av flaskorna är tillverkade i olika typer av plast. Söker du en hopfällbar vattenflaska utan plast så finns det i dagsläget vad vi vet inget alternativ.