Hopfällbara Skrindor med sits

En skrinda är mycket användbar när man ska på utflykt, ta sig till stranden eller ut på picknick. Skrindor rymmer mycket saker, samtidigt som barn ofta älskar att åka i dem. Om skrindan också är hopfällbar så går den väldigt smidigt att ta med sig i både bilen, båten eller husvagnen. En typ av skrinda som än så länge dock är ganska ovanliga och svåra att hitta är hopfällbara skrindor med sits. Därför har vi skapat den här guiden till hopfällbara skrindor med sits, för att du lättare ska kunna få en överblick över vilka produkter som finns på marknaden.

Veer Cruiser

Pinolino Folding Handcart Cruiser

Kettler Compact All

De generella fördelarna med skrindor

Den ganska stora uppenbara fördelen med en skrinda är att man kan transportera väldigt mycket packning för hand, på ett smidigt sätt genom att dra den bakom sig. Dessutom passar det väldigt bra för yngre barn som inte orkar gå längre sträckor själva, under utflykten går det på så vis alltid att hoppa upp i skrindan och ta en paus.

Stora hjul klarar många underlag

De flesta skrindor har ganska stora hjul, vilket gör skrindorna lätta att rulla på många typer av underlag. Till exempel i skogen, på grusvägar eller på gräs.

Om hopfällbara skrindor med sits

Trots att majoriteten av skrindorna riktar sig till barnfamiljer så finns det endast ett fåtal skrindor med sits. Visst kan barn sitta i vilken skrinda som helst, antingen direkt i eller genom att man bullar upp ett säte med en kudde eller filt. Det har dock en tendens att bli lite skumpigt, obekvämt och gör att barnen kanske reser sig och far runt i skrindan.

Med en hopfällbar skrinda med sits har barnet sitt fasta och bekväma säte. I de flesta skrindorna med sits så finns det även spännremmar/säkerhetsbälten som gör att barnen sitter fast och säkert i skrindan medan man rullar den. Det gör det även lättare för de barn som kanske somnar under färden.

Tillbehör till hopfällbara skrindor med sits

Det finns några riktigt bra tillbehör till de hopfällbara skrindorna med sits, som förgyller utflykten ytterligare.

Adapter för babyskydd

Åtminstone en av de hopfällbara skrindorna med sits som vi listat på denna sida har en adapter för att fästa babyskydd i skrindan. Det är alltså ett smidigt och säkert sätt att transportera även de minsta barnen i skrindan, och det garanterar en mjuk övergång från bilen.

Mugghållare och matbord

Flera av de hopfällbara skrindorna med sitsar säljs tillsammans med dryck- och matbord mitt i vagnen, där man själv eller barnen kan förvara muggar, snacks eller liknande. Ett mycket trevligt tillbehör!

De viktiga anledningarna till att du ska välja en hopfällbar skrinda med sits framför en vanlig hopfällbar skrinda

De enklare hopfällbara skrindorna är inte anpassade för att skjutsa barn i dem. Det finns därför vissa säkerhetsrisker med att låta barnen sitta i dem. De hopfällbara skrindorna med sitsar är säkrare eftersom:

  • De har sitsar som är anpassade för att barn ska sitta i dem. Barnen sitter fastspända i sitsarna och riskerar därför inte att trilla över kanten, fara runt eller klämma sig på något.
  • De hopfällbara skrindorna med sitsar är utrustade med bromsar vid hjulen. Det är en väldigt viktig säkerhetsutrustning om barn ska sitta i skrindan.
  • Färger, lack och material som använts vid tillverkningen är mildare och gjorda för att komma i kontakt med barn och deras hud. För skrindor anpassade för att endast transportera saker finns ingen sådan baktanke.