Dammsugarna med längst sladd

Topplista över produkter!

De flesta har nog upplevt vardagsproblemet med att dammsugarsladden inte riktigt räcker till. Man får då stänga av dammsugaren, koppla ur sladden och leta upp ett nytt uttag. Det är såklart inte livsavgörande men man får en betydligt mer smidig städning när man slipper koppla in och ur dammsugaren. Detta gäller särskilt för professionellt bruk och när man dammsuger i riktigt stora utrymmen. Vi gillar dammsugare med långa sladdar och har därför noggrant kontrollerat sladdlängden på ett stort antal dammsugarmodeller. Undersökningen resulterade i en sammanställd lista över dammsugarna med längst sladd. Läs vidare för att ta reda på vilken dammsugare som har längst sladd.

Lista sammanställd i oktober 2023

Nilfisk VP930
15 m
-> SE PRIS
Kärcher Dammsugare T 15/1
15 m
Bosch BGL7A433
15 m
Kärcher T 10 1
12 m
-> SE PRIS
Kärcher T 12/1
12 m
Numatic Henry
10 m
-> SE PRIS
Nilfisk VL500
10 m
-> SE PRIS
Nilfisk CDNF Family 4000
10 m
-> SE PRIS

Slutsatser utifrån sammanställningen

Utifrån sammanställningen av de dammsugare med längst sladd kan vi dra slutsatsen att ett fåtal varumärken ligger bakom de dammsugare med längst sladdar. Det är framför allt Nilfisk och Kärcher som är totalt dominerande på området.

Så har vi sammanställt listan

Vi har sammanställt listan genom att gå igenom ett stort antal dammsugare och kontrollerat sladdlängden för respektive produkt. Vi har sållat bort sådana dammsugare som inte säljs hos någon butik i Sverige, samt produkter som utgått. Vi lämnar således inga garantier för att det inte finns dammsugare med längre sladdar än de som vi listat.

Vad kännetecknar dammsugarna med lång sladd?

Vad som kännetecknar många av dammsugarna med långa sladdar är att de många gånger är så kallade grovdammsugare, som är tillverkade för lite grövre dammsugning eller industriellt bruk. Det finns dock inget som hindrar en från att använda en grovdammsugare hemma. Särskilt inte om man bor lite större. Grovdammsugare är även mer flexibla då de kan suga upp grövre material och i de flesta fall också fuktigare material.

Hur lång sladd har vanliga dammsugare?

Bland de dammsugare på marknaden som säljer bäst är några av de vanligaste sladdlängderna mellan 4-9 meter. Med sladdlängder på ner mot 4 meter kan man vara ganska säker på att behöva byta uttag relativt ofta.

Förläng din dammsugares sladd med förlängningssladd

En provisorisk lösning för att förlänga sladden på ens dammsugare är att köpa till en extra förlängningssladd. Köper man en förlängningssladd med en längd på 10 meter kan man få en rejäl sladd, även om ens dammsugare i vanliga fall har en sladdlängd på mellan 4-5 meter.

Fördelen med lång sladd framför förlängningssladd

Förlängningssladd är som vi nämnde en provisorisk lösning. Samtidigt brukar de fungera betydligt bättre med en inbyggd lång sladd av flera skäl. Exempelvis har dammsugarna med lång inbyggd sladd kapacitet för att förvara eller rulla in sladden när den inte används. Dessutom har man ingen koppling mitt på sladden som kan dras isär när man exempelvis drar dammsugaren mellan olika rum.