Byxgalge

Vi tipsar om de bästa och smartaste byxgalgarna!

Vanliga galgar är inte särskilt praktiska när det kommer till att hänga upp byxor. Att vika och lägga in byxor i garderoben brukar dessutom bli ett ganska opraktiskt och rörigt alternativ. För dig som vill hänga upp byxor i eller utanför garderoben är därför byxgalgen det perfekta hjälpmedlet.

Vi har noggrant analyserat och gjort en gedigen research kring de olika byxgalgarna på marknaden. Vi har jämfört de olika produkternas egenskaper, läst kundomdömen och information från tillverkare. Utifrån detta har vi sedan sammanställt en lista över de bästa byxgalgarna just nu. Läs vidare för att ta reda på vilka produkter som är bäst!

Songmics Byxhängare med Öppen Ände

Songmics Byxhängare är en lätthanterlig byxgalge som går att använda till att hänga upp byxor och mycket annat. Denna byxgalge är vad vi kallar för en halv galge, där man enkelt trär på och av ett par byxor. Man kan dessutom i de flesta fall också ta ut byxorna från galgen utan att behöva ta ut själva galgen ur garderoben. Denna byxgalge är gjord för att hänga ett par byxor per galge.


ANNONS:


Wenko Byxgalge, Spännhängare i Trä

Det här är en klassisk variant av byxgalge som är praktisk både när det kommer till byxor med pressveck samt andra typer av byxor. Byxgalgen har en rejäl klämma i trä som löper undertill, i vilken man enkelt hänger fast sina byxor. Träet ger en fräsch och naturlig känsla, samtidigt som det är mjukt och skonsamt för byxorna som man hänger i galgen. Tack vare att klämman är så stor så håller den också ett mycket fast grepp om de hängande byxorna.

Devesanter Byxgalge – Platsbesparande galge med S-form

Devesanters byxgalge är särskilt anpassad för att hänga upp flera par byxor på en liten yta. I en och samma galgrad får man plats med fem par byxor, som med en vanlig galge annars bara skulle rymma ett par. Själva galgen är robust och tillverkad i rostfritt stål, samtidigt som den är utrustad med en halkfri gummiyta där byxorna hängs. Man behöver alltså inte oroa sig för att byxorna ska halka ner.

Songmics Platsbesparande Byxgalge med Klämmor

Den här varianten av byxgalge är en platsbesparande variant som samtidigt är utrustad med klämmor. Du kan alltså hänga såväl dressade byxor som mer vardagliga byxor på samma galge, på en mycket liten yta – varje byxgalge rymmer fyra par byxor. Galgarna är tillverkade i robust och tålig metall, utrustad med mjukare plast över krokarna och sidorna, vilket gör att textilierna inte fastnar eller tar skada av dessa vassa ytor.

Fördelar med att hänga upp byxor i byxgalge framför att vika dem

Den främsta fördelen med att hänga upp byxor i en byxgalge framför att vika dem är att de som upphängda blir rakare och inte skrynklar sig på samma sätt. Dessutom får vikta byxor ofta också vikveck, som inte är särskilt snygga när de sitter på. De byxor som har pressveck ska alltid hängas för att behålla sina raka och strukturerade veck, viks de bara in i garderoben riskerar de att se mycket skrynkliga och ovårdade ut.

Generell köpguide för byxgalgar

Byxgalgen är den givna produkten för dig som vill kunna hänga upp byxor i garderoben. Här går vi igenom några saker som kan vara bra att tänka på inför köpet.

Byxgalgar med halkskydd

En av anledningarna till att byxgalgar är svåra att hänga på vanliga galgar är att de dels är krångliga att trä igenom galgen, men framför allt också att de lätt glider av. En optimalt konstruerad byxgalge har därför någon form av halkskydd för byxorna. Det kan till exempel vara en skumgummiring som täcker galgens hala yta, eller klämmor som knipsar fast byxorna. Har du inget halkskydd på byxgalgen kommer byxorna sannolikt att halka ner på golvet mer än ofta.

Olika typer av byxgalgar

Utrymmesbesparande byxgalgar: Det mest praktiska valet och vår favorit bland byxgalgarna är vad vi valt att kalla för utrymmesbesparande byxgalgar. De kan se ut på olika sätt, antingen har de en S-form, en rak pinne neråt med hängare som sticker ut eller en stor hängare med olika ”fack”, se ovan för exempel på de olika modellerna. Med det här alternativet kan man hänga flera par byxor på en och samma byxgalge och på detta sätt spara ganska mycket plats.

Byxgalgar med klämmor: För lite mer dressade byxor är det kanske istället aktuellt med en byxgalge med klämmor. Det är bland annat ett av de lättaste sätten att hålla pressveck på plats. I en galge med klämmor hänger byxorna fritt och skrynkelfritt med pressvecken på plats. Det finns även olika typer av byxgalgar med klämmor. På vissa av dessa byxgalgar är hela galgen en stor klämma, medan det på andra sitter små klämmor i kanterna likt klädnypor.

”Halv Galge”: En annan vanlig typ av byxgalge är vad vi valt att kalla för ”halv galge”. Den ser ut som en vanlig galge fast där ena sidan av galgen är öppen. Det gör att byxorna inte behöver träs/krånglas in genom galgens hål. Istället hängs det smidigt in från ena sidan.

Vanliga material i byxgalgar

De vanligaste materialen i byxgalgar är metall, trä och plast. Vi själva föredrar galgar i en blandning mellan trä och metall, där metallen ger en kraftig upphängning och träet ger en mjuk och smidig yta mot tyget.