Rengöra Hörlurar

Tips på produkter som håller hörlurarna fräscha!

De flesta använder sina hörlurar ganska frekvent vilket gör att det med tiden samlas en hel del smuts, fett, öronvax och annat i både själva hörlurarna och fodralet. Det är med andra ord en god idé att med jämna mellanrum göra rent dem. Vissa väljer att använda något lämpligt verktyg som man hittar hemma. Men det kostar inte särskilt mycket att köpa en hörlursrengörare. På den här sidan tipsar vi dig om produkterna som hjälper dig att hålla hörlurarna rena.

NK 3-i-1 Hörlursrengörare

Denna hörslursrengörare från NK är speciellt anpassad för att rengöra små trådlösa hörlurar, som exempelvis Airpods. NK 3-i-1 Hörlursrengörare har formen av en penna vilket gör att den tar minimalt med plats och exempelvis går att bära med sig i handväskan. Hörlursrengöraren är utrustad med en ”pennspets” med vilken man lätt kan komma åt att pilla bort smuts i de olika små håligheter som brukar finnas på hörlurar. Vidare har den en borste med strån som går att använda för att borsta bort smuts från platta ytor.

För rengöring av själva hörlursfodralet finns det även en typ av rund svamp/vadd som gör att man kan få bort smutsen inuti de svåråtkomliga hålen i fodralet. NK 3-i-1 Hörlursrengörare är speciellt tillverkade för att göra rent just Airpods. Men den kan även vara användbar när det kommer till att göra rent annan typ av elektronik, till exempel ditt tangentbord.

NiiEii Rengöringsset för Hörlurar

NiiEii Rengöringsset för Hörlurar har samma verktyg och funktioner som NK 3-i-1 Hörlursrengörare, den har både en rengöringssvamp, en pennspets och en borste. Skillnaden är dock att att verktygen kan fällas ut och in i ”pennan”, med hjälp av dess ”push and pull”-funktion.

NiiEii Rengöringsset för Hörlurar väger endast 21 gram och har samma form som en smal penna. Även denna hörlursrengörare går därför enkelt att bära med sig.

Reqag Rengöringspenna för Hörlurar

Här är en tredje variant av hörlursrengörare som likt de andra är utrustad med pennspets, rengöringssvamp och borste. Skillnaden är dock att rengöringsverktygen sitter fast i pennan och kan fällas ut och in med hjälp av olika knappar. Det finns alltså inga små delar som går att tappa bort, samtidigt som man inte är beroende av ett fodral för att förvara den.

Dessutom är den utrustad med både en mindre och en större borste, som underlättar att ta bort smuts från olika typer av ytor. Den större borsten är till exempel mer effektiv när det kommer till att rengöra annan typ av elektronik såsom i springorna mellan tangenterna på tangentbord. I infällt läge är Reqag Rengöringspenna för Hörlurar endast 11 cm lång och 2,2 cm bred vilket gör den lätt att förvara och idealisk att bära med sig i exempelvis handväskan.

Rengöra hörlurar med sådant som finns hemma

Vill man av någon anledning inte skaffa en hörlursrengörare så finns det flera saker hemma man kan ta hjälp av. Bra hjälpmedel för att göra rent hörlurar är exempelvis häftmassa, tandtpetare och tops. Men även en tandborste kan vara till hjälp.