Strykbrädor och Strykunderlag för Resan

Strykbrädor är praktiska och fungerar väl när man befinner sig hemma. Är man dock på resande fot är det en av de mest otympliga sakerna att släpa med sig. Vi har letat reda på de mest praktiska strykbrädorna och strykunderlagen att ha med sig på resan. Läs vidare för att ta del av vår lista.

Strykunderlag

Vi anser att det smidigaste alternativet till strykbräda när man är ute och reser är ett så kallat strykunderlag. Ett strykunderlag är tunt och helt platt och tar på så vis minimalt med plats i resväskan. Med ett strykunderlag gör du om ett vanligt bord till en strykbräda.

Arteneur Strykunderlag

Arteneurs Strykunderlag finns i ett antal olika storlekar, med längd mellan 100-150 cm beroende av vad du har behov av. Strukunderlaget är tillverkat med fyra stycken aluminiumskikt. Detta materialval gör att bordet under hålls helt torrt samtidigt som värmen också reflekteras bort från bordet. Undertill på strykunderlaget sitter ett mjukt skummaterial med bra fäste som gör att underlaget inte halkar runt medan man stryker.

Arteneurs Strykunderlag går även lätt att vika vilket gör att det går in i i stort sett vilken resväska som helst. Det här är en produkt som kunderna verkligen rekommenderar. I skrivande stund har den fått betyget 4,5 av 5, baserat på 3673 kunder som gett den betyg.

SimplySmooth Strykunderlag

Ett annat populärt alternativ bland strykunderlagen är SimplySmooths Strykunderlag. Deras strykunderlag finns i en storlek som är 100 m lång och 60 cm bred. SimplySmooths Strykunderlag viks inte ihop utan förvaras istället genom att man rullar ihop det. Rullen blir kompakt och kan därför enkelt transporteras i en resväska, dock bör man komma ihåg att rullen blir 60 cm lång.

En fördel med SimplySmooths Strykunderlad är förutom den halkfria botten även att man får två spännen med som gör att man kan spänna fast strykunderlaget i bordet som man lägger det på. Strykunderlaget är uppbyggt av flera lager med olika material som alla bidrar med sina respektive funktioner. Bomull varvas med filt, skumgummi och ett vattentätt skikt som gör att det håller både värme och fukt borta från underlagen som det ligger på. Det här är också en mycket populär produkt bland kunderna. I skrivande stund har 261 kunder gett den betyget 4,4 av 5.

Mini-Strykbrädor

Med en mini-strykbräda får man lite mer av en riktig strykbräda i mini-format, med en hård bräda och fötter/ben som går att fälla in.

Beldray Mini-Strykbräda

Beldrays Mini-Strykbräda är en kompakt liten strykbräda med måtten 76×31 cm. Strykbrädan är 15 cm hög vilket gör att den kommer upp en bra bit från underlaget. Den har ben som är fällbara, vilket gör att den i hopfällbart läge är helt platt och på detta sätt lätt att förvara. Vikten på 1,2 kg är inte heller särskilt hög vilket gör att den både är lätthanterlig och lätt att transportera eller resa med. Ska du resa med Beldray Mini-Strykbräda krävs det dock en lite större resväska som den ryms inuti (mini-strykbrädan är smal/kompakt men lång).

Benen är utrustade med gummiknoppar vilket gör att strykbrädan inte halkar runt på underlaget. Strykbrädan är också utrustad med en hängkrok vilket gör att man kan hänga in och förvara den i en vanlig garderob.