Torka Lakan Inomhus

För de flesta som bor i mindre lägenheter eller hus, och som saknar torktumlare eller andra torkmöjligheter uppstår problemet med var man ska hänga upp sina lakan på tork. Ofta hamnar lakanen över någon dörr eller element, där det inte alls hänger bra utan mest är i vägen. På den här sidan guidar vi dig till produkterna som löser problemet med att hänga upp lakan på tork inomhus. Läs vidare för att ta reda på vilka!

Spiralhängare

En av de smidigaste lösningarna som varken kräver särskilt mycket pengar eller arbete är de så kallade spiralformade lakanhängarna. De liknar egentligen ganska mycket en vanlig galge, med skillnaden att de har den smarta lösningen att kunna rymma ett händande lakan. Tack vare spiralformen så går det att hänga upp ett lakan på en kompakt och liten yta, men där lakanet får full genomströmning av luft och därför kan torka snabbt.

Waikas Spiralhängare

Ytterligare en stor fördel med spiralhängarna är att de både är lätta till vikten och lätta att förvara. Den kan lätt vikas ihop och förvaras tillsammans med vanliga galgar.


ANNONS:


Utdragbar tvättlina

Ytterligare en smart lösning för att hänga lakan på tork inomhus är att använda sig av en så kallad utdragbar tvättlina. De utdragbara tvättlinorna finns i ett antal olika varianter, bland annat denna som kräver väggfäste och fungerar ungefär som en slangvinda. Den utdragbara tvättlinan är mycket smidig att dra in och ut när den ska användas och plockas bort. Dock kräver den en del utrymme och ett större rum att dra ut linan för att hänga lakan i.

Vileda Cordomatic Utdragbar Tvättlina

Rörets Torklina Trollo

Den här varianten är mycket praktisk för just lakan eftersom det ger möjlighet att hänga på 5 torklinor a 4,2 meter. På detta sätt är det alltså möjligt att hänga fyra lakan eller fler bredvid varandra. Monteringen sker med hjälp av metallkrokar.

Rörets Torklina Trollo

Hopfällbart avlångt torkställ för lakan

Ytterligare en lösning för att torka lakan inomhus är att använda sig av ett långt hopfällbart torkställ som kanske mest liknar en klädhängare. Torkstället som du ser nedan på bilden rymmer både lakan och andra typer av tvätt.

Vileda Infinity Flex Plus

Teleskopiska stänger för duschdraperier, gardiner, kläder med mera

Ytterligare ett alternativ är att köpa en teleskopisk stång som kan sättas upp mellan två väggar, anpassad för att hålla uppe gardiner, duschdraperier eller galgar med kläder. Med en sådan stång kan man enkelt hänga upp 1-2 lakan på tork, högt upp så att de inte hänger i vägen. Fördelen med en teleskopisk stång är att den lätt kan flyttas runt och dessutom tar minimalt med plats vid förvaring.

Relaxdays Teleskopisk Stång

Sammanfattning

Det finns flera bra alternativ för dig som ska torka lakan inomhus. Vad som passar bäst beror lite på vilken typ av yta du har, hur väggarna ser och och hur ofta och mycket du behöver hänga lakan. Sannolikt är det billigaste alternativet som också passar flest hushåll den så kallade spiralhängaren. Vi kommer löpande att uppdatera denna artikel med fler bra lösningar för att hänga lakan.