Tystaste Torktumlarna

-Lista över de tystaste torktumlarna mätt i dB!

Att torka sin tvätt i en torktumlare är ett mycket smidigt och bekvämt alternativ, som får tvätten torr på nolltid. En av de främsta nackdelarna som många dock upplever är den höga ljudvolymen som kommer från torktumlaren. Vissa torktumlare fullkomligt dånar när de drivs, något som inte gör det särskilt behagligt att befinna sig i närheten av torktumlaren. Lösningen på detta problem är att skaffa en tyst torktumlare, ett fåtal tillverkare av torktumlare har nämligen fått ner ljudvolymen på imponerande nivåer mätt i decibel. På den här sidan har vi sammanställt en lista över de torktumlare på marknaden som är tystast. Läs vidare för att ta reda på resultatet.

Cylinda Pro T 4100K
Ljudnivå 50 dB
-> SE PRIS
Bosch WTX8HEL9SN
Ljudnivå 59 dB
-> SE PRIS
Bosch WTX8HKL9SN
Ljudnivå 62 dB
-> SE PRIS
Samsung DV90T8240SH
Ljudnivå 62 dB
-> SE PRIS
Siemens WT4HXKL9DN
Ljudnivå 62 dB
-> SE PRIS

Så har vi sammanställt listan

Vi har gått igenom ett stort antal produkter, tagit hjälp av topplistor från såväl webbshoppar som prisjämförelsesajter. Utifrån denna information har vi sedan kunnat sammanställa vår topplista över de tystaste torktumlarna. Vi har uteslutit sådana produkter som utgått ur webbshopparnas sortiment, produkter som inte finns att köpa i Sverige och de produkter som av andra anledningar inte går att köpa. Vidare har vi uteslutit produkter där ljudnivån är oklar, till exempel där det finns olika uppgifter om den verkliga ljudnivån.

Vi har alltså endast listat de torktumlare för vilka vi kunnat verifiera ljudnivån, genom att två av varandra oberoende webbshoppar anger samma ljudnivå eller där vi kunnat verifiera den hos tillverkaren.

Vad är vanliga ljudnivåer för torktumlare

När vi tar en titt på de bästsäljande torktumlarna på marknaden kan vi se att vanliga ljudnivåer för dessa torktumlare ligger någonstans på mellan 65-67 dB. De torktumlare som låter mest har ljudnivåer på upp till 70 dB.

Olika program kan ge olika ljudnivå

Den ljudnivå som uppges av tillverkaren avser ofta så kallad normal drift. Det kan till exempel vara när man använder standardprogrammet. Man bör dock komma ihåg att det ofta finns flera program som kan låta både mer eller mindre än standardprogrammet.

Torktumlare har inte skadliga ljudnivåer, gäller även de bullrigaste

Skadliga ljudnivåer eller ljudnivåer som kan orsaka hörselskador brukar anges som 80-85 dB. Även om man har en av de bullrigaste torktumlarna hemma så behöver man i alla fall inte vara rädd för att den ska orsaka hörselskador.

Vikten av en tyst torktumlare

Många gånger behöver man köra torktumlaren under ”obekväma” tider. Det kan till exempel vara sent på kvällen eller tidigt på morgonen. Står torktumlaren i anslutning till ett sovrum så kan det lätt störa den som ska sova där. Likaså är det vanligt att grannar störs av ljudet, eftersom det bullrande ljudet från en torktumlare har en tendens att höras även genom väggar. En torktumlare som har en för hög ljudvolym gör det även jobbigt att vistas i samma rum medan den körs, oavsett om den står i källarutrymmet eller badrummet. Det finns inga nackdelar med att välja en tyst torktumlare när man väl ska köpa en.