Mobilerna med störst skärm

Topplista över produkter!

I takt med att mobiltelefonen får en större och större roll i de flesta människors liv så blir det även viktigare med en så stor skärm som möjligt. En stor mobilskärm ger en bättre upplevelse när det kommer till såväl läsning, spelande och att titta på filmer. För dig som är ute efter mobiler med en riktigt stor skärm har vi sammanställt en topplista över mobilerna med störst skärm mätt i tum just nu. Läs vidare för att ta reda på vilka mobilskärmar som är störst.

Lista uppdaterad i november 2023

Microsoft Surface Duo 2
8,3 tum
-> SE PRIS
Huawei Mate X3
7,85 tum
-> SE PRIS
Samsung Galaxy Z Fold 4
7,6 tum
-> SE PRIS
Samsung Galaxy Z Fold 5
7,6 tum
-> SE PRIS
Cubot Max 3 Dual SIM
6,95 tum
-> SE PRIS
Samsung Galaxy S20 Ultra
6,9 tum
-> SE PRIS

Så har vi sammanställt listan över mobilerna med störst skärm

Vi har tagit fram informationen i listan genom att vi gått igenom och jämfört ett stort antal mobiler hos webbshoppar, tillverkares hemsidor och prisjämförelsesajter. Vi har endast listat mobiler där vi kunnat verifiera skärmstorleken i tum och mobiler som finns i lager hos webbshoppar i Sverige och som alltså inte utgått ur sortimentet.

Vad betyder måtten för mobilskärmar i tum

1 tum motsvarar 2,54 centimeter. Det kan framstå som otydligt att mäta mobilskärmar med mått för en rak linje när olika mobiler har olika bredd. Men när det står att en mobilskärm mäter ett visst antal tum så innebär det att den har dessa mått över diagonalen. Det gör att man får ett ytmått på mobilens skärm, som ganska bra visar vilken mobilskärm som har störst yta.

Hur stora är vanliga mobilskärmar

Några av de mest populära mobiltelefonerna just nu, till exempel iPhone 13, 14 och 15 tillsammans med några av Samsungs senaste modeller har en skärmstorlek inom intervallet 6,1-6,7 tum. De har alltså en helt ok storlek. Värt att nämna är dock att de sista tummen gör en ganska stor skillnad när det kommer till hur stor ens mobilskärm upplevs.

Detta kännetecknar mobilerna med störst skärm

Efter att ha gått igenom ett stort antal mobiler kan vi konstatera att det som kännetecknar mobilerna med störst skärm är att de är så kallade vikbara mobiler. Det är mobiltelefoner med dubbla skärmar, som alltså går att vika ihop till halva storleken när den inte används. En stor fördel med vikbara mobiler är att de får en mer kvadratisk form jämfört mot vanliga mobiler, vars skärmar ofta är väldigt långsmala. Dessutom har de flesta vikbara mobiler funktionaliteten för att göra flera saker på samma gång, genom att det finns två skärmar.

En mobil med stor skärm ersätter annan elektronik

De mobiler med störst skärm har så pass stor skärm att de kan ersätta många andra typer av teknik. Exempelvis kan man koppla ett tangentbord till sin mobil och på detta sätt ersätta laptopen. Likaså gör en stor mobilskärm att man kanske inte kommer att vara i behov av en surfplatta på samma sätt som förut.