Lättaste Barnvagnarna sett till vikt i kg

Topplista!

Det finns många fördelar med att ha en riktigt lätt barnvagn. Den är lätt att bära med sig, resa med, stuva in och ut ur bagageluckan, bära upp och ner för trappor med mera. Många väljer även att komplettera sin standardbarnvagn med en lätt och portabel extrabarnvagn. På den här sidan har vi sammanställt de barnvagnar som är allra lättast, sett till vikten i kg. Läs vidare för att ta del av vår sammanställda lista nedan.

Lista uppdaterad i november 2023

GoodBaby Pockit Air All-Terrain
4,6 kg
-> SE PRIS
Safety 1 st Urby
4,9 kg
-> SE PRIS
GoodBaby Pockit+ All-Terrain
5,6 kg
-> SE PRIS
Red Kite Baby Push Me 2U
5,6 kg
-> SE PRIS
Hauck Sport Buggy Barnvagn
5,9 kg
-> SE PRIS

Så har vi sammanställt listan

Vi har sammanställt listan över de lättaste barnvagnarna genom att gå igenom mängder av barnvagnar hos webbshoppar och prisjämförelsesidor. Ett stort antal barnvagnar har felaktig eller ingen information om sin vikt, andra har utgått ur webbshopparnas sortiment eller säljs bara hos webbshoppar utomlands. Samtliga av dessa barnvagnar har vi uteslutit ur topplistan. Vi har gjort vårt bästa för att hålla listan så korrekt som möjligt, hittar du någon lättare barnvagn än de vi hittills listat får du gärna kontakta oss.

Vilken typ av barnvagnar är lättast?

Ofta är det så kallade sulkys eller resebarnvagnar som är de lättaste barnvagnarna. Dessa är anpassade för att både vara lätta att bära och för att vara lätta att fälla ihop.

Hur mycket väger de mest kända lättviktsvagnarna?

Det finns några mycket populära produkter inom lättvikts- och resebarnvagnar vars huvudsakliga idé är att vara lätta och portabla. Dessa barnvagnar väger enligt följande.

  • Bugaboo Butterfly Resevagn – 7,3 kg
  • Babyzen Yoyo2 Resevagn – 6,2 kg
  • Britax B-Agile M – 10 kg

Jämför man dessa populära barnvagnar mot de produkter vi listat så går det med vår lista att hitta barnvagnar som är flera kg lättare.

Hur mycket väger vanliga barnvagnar?

De flesta vanliga barnvagnar är byggda för stabilitet snarare än för att vara lätta till vikten. Därför brukar de vara mycket tunga. Ofta behöver man räkna med att endast chassit väger runt 11 kg, därefter ytterligare ett par kg till efter om man kopplar på liggdelen eller sittdelen. Det är därför vanligt att barnvagnar väger någonstans runt 15 kg totalt.

Tips kring lätta barnvagnar

Barnvagnens vikt betyder mycket men inte allt när det kommer till hur portabel den är. Beroende av hur man ska använda den är det även viktigt att studera hur den fälls ihop, dess format som hopfälld och hur man bär den när den är hopfälld. Som hopfälld får dimensionerna gärna vara så små som möjligt. Vissa barnvagnar är utrustade med ett bekvämt handtag, andra går att bära med en rem likt en ryggsäck. Vissa barnvagnar blir så små när de är hopfällda att de går att packa ner i en vanlig väska.

Lämplig ålder för lättviktsbarnvagnar

De flesta lättviktsbarnvagnar riktar sig till barn från cirka 6 månaders ålder och uppåt. Många är byggda för barn upp till cirka fyra års ålder.