Guide till soptunnor och papperskorgar för bilen

-Med tips på de smartaste lösningarna och produkterna!

De flesta känner nog igen sig i problemet med var man ska slänga skräpet när man sitter i bilen. Kanske åker tuggummit ner i ett gammalt kvitto, pappersnäsdukarna i en hög i mugghållaren, bananskalet ner på golvet i baksätet eller karamellpappret ner i en gammal take away-mugg. Hur man än väljer att lösa det så brukar det bli en väldig oreda. För alla som vill skapa lite ordning på skräpet i sin bil har vi skapat denna guide till soptunnor och papperskorgar för bilen. Vi listar idéer på hur man kan sätta upp en papperskorg i bilen samtidigt som vi tipsar om de smartaste produkterna.

Små papperskorgar för mugghållaren

En av våra egna favoriter bland papperskorgar för bilar är de små papperskorgar som man ställer i bilens mugghållare. På detta sätt behöver man inte krångla till det eller sträcka sig när man ska slänga något. Papperskorgen står precis framför ögonen på en, bredvid ens högra hand.

Lycxames Bilpapperskorg för Mugghållaren


Topfit Bilsoptunna för MugghållarenDessutom står den lättillgängligt och synligt på ett sätt som gör att man kommer ihåg att ta den med sig för tömning på väg ut från bilen. Vi gillar även det faktum att den här sopkorgen är maskerad och ser ut som en vanlig kaffemugg. Nackdelen med den här typen av papperskorg till bilen är givetvis att den är så liten. Ska det finnas plats för hela familjens skräp under en lång bilresa upp till fjällen så kan det krävas något större.

Soptunna för upphängning i bildörren eller ryggstödet

En annan smidig lösning för soptunnor i bilen är de varianter som man hänger upp i bildörren eller ryggstödet. Denna variant brukar kunna ha en lite större kapacitet eftersom de inte behöver få plats i en mugghållare. Exempelvis har den som vi listar nedan en kapacitet på 1,3 liter, något som rymmer en hel del skräp. Dessa soptunnor som ängs upp i bildörren eller i ryggstödet brukar dessutom rymma en påse, vilket gör att man slipper skräp och kladd som fastnar på soptunnans insida.

Einesin Bilsoptunna för BildörrenVikbara och portabla pop up-papperskorgar

Ytterligare en typ av papperskorg/soptunna till bilen som är praktiska när man vid vissa tillfällen kommer att slänga mycket skräp är de portabla och vikbara bilsoptunnorna. När de inte används går de att vika ihop till ett minimalt format som är lätt att förvara lite var som helst i bilen. När man sedan ska använda den fäller man enkelt upp den och får då en rymlig och lätthanterad soptunna som man dessutom kan hänga upp med en hängkrok.

Suprrow Hopfällbar Bilpapperskorg

Bilsoptunna för baksätet som fästs i förvaringsboxen mellan sätena

Den här varianten passar bra för den med barn i baksätet som är i behov av att kunna kasta skräp, exempelvis under längre bilresor där allt ifrån hamburgerpapper till läskburkar och ritpapper behöver kastas. Eftersom den här varianten av bilsoptunna fästs mellan sätena så sitter den väldigt stadigt och har kapacitet för mycket skräp. Den hänger även på ett sådant stället att den är lätt att komma åt för passagerarna bak och fram samtidigt som den inte på något sätt är i vägen för någon eller något.

PowerTiger Bilpapperskorg som fästs i förvaringsboxen