Brio Flipperspel

Vårt eget test av Brio Pinball Game, rolig skärmfri lek!

Brios Flipperspel lanserades för ett par år sedan och har sedan dess blivit en stor succé. Spelet påminner om ett klassiskt flipperspel med en något förenklad design som passar bra för 6-åringar. Vi har testat spelet och delar nedanför med oss vad vi tyckte om det.

Guide till spelet

Brios flipperspel är en leksak i ett behändigt format som med sina mått på 52×24 cm går att ställa upp på vilket bord som helst. Det är även lätt, eftersom det bara väger cirka 1,5 kg kan man ta det med sig på bilresan eller på söndagsmiddagen.

Vårt Betyg

Så spelar man

Spelet innehåller fyra styck stålkulor som en och en skjuts iväg med hjälp av spelets raketknapp. När en kula skjutits iväg flyger den upp till spelets topp där den har chans att åka ner i något av hålen eller ner mot spakarna i botten. Spakarna styrs med hjälp av två knappar på sidorna. Utrymmet mellan spakarna är ganska litet och svårt för stålkulorna att åka igenom, vilket gör svårighetsnivån lagom för en sexåring.

Poäng

Det finns olika hål att pricka kulorna i, 10, 20, 50 och 100. När kulorna hamnar i dessa olika hål så ger det alltså olika poäng. När en kula hamnat i något av hålen så glider den ner i ett fack i spelets botten där poängen står utskrivet. Det är alltså lätt att se hur många poäng som man skrapat ihop med de olika kulorna.

Designen

Brios flipperspel har en snygg och rolig design med rymdtema. Bakgrunden består av planeter, stjärnfall, måne och sol som samtidigt som den är lekfull även är mycket enkel.

Det här tycker vi är bra med Brios Flipperspel

En stor fördel med Brios flipperspel är att det är ett skärmfritt spel som barnet kan spela själv, och även mot sig själv genom att samla poäng. Det går även utmärkt att spela med eller mot någon annan genom att turas om och se vem som får flest poäng. Efter att vårt barn hemma testat spelet så kan vi även konstatera att det går alldeles utmärkt för barn att roa sig själva med detta spel.

Vidare gillar vi enkelheten i Brios Flipperspel. Det är en 100% manuell produkt helt utan batterier, skärmar, ljud eller avancerade lösningar. Det främjar skärmfri tid och gör även livslängden på spelet mycket längre och bättre. Poängräkningen är enkel men främjar samtidigt vissa matematiska övningar när poängen ska räknas ihop.

Det här tyckte vi var mindre bra med produkten

Vi är över lag väldigt nöjda med Brios Flipperspel. Men är det något vi skulle vilja förbättra så är det att hålen för de olika poängen är undangömda. Man ser dem inte tydligt och behöver därför lära sig utantill var de ligger. Vidare har man använt väldigt mycket plast i spelets konstruktion, det är förvisso ett lätt material som gör att produkten blir lätt till vikten. Hade vi dock fått välja så hade vi dock sett en större del av den i trä eller metall.

Var köper man Brios Flipperspel billigast?

I skrivande stund (december 2023) är det lägsta priset för Brios Flipperspel 449 kronor. Det säljs för samma pris hos flera webbshoppar.

Sammanfattning och Betyg

Brios flipperspel är en rolig, kvalitativ, prisvärd och enkel produkt som vi verkligen vill rekommendera. Den har även uppskattats av vårt eget barn som spenderat mycket tid med den. Sammanfattningsvis ger vi därför Brio Flipperspel ett samlat betyg på 4,5 av 5.