Bästa Kroppstrimmer

-Vilken trimmer för kroppshår ska man välja?

Med rätt trimmer för kroppen och kroppshår kan man trimma bort hår enkelt och smidigt, utan skador på kroppen, hårstrån som rycks eller hårstrån som fastnar inuti trimmern. På den här sidan kan du läsa om vilka kroppstrimmers som är bäst. Läs vidare för att ta reda på vilken trimmer för kroppshår som du ska välja.

Bästa valet

Efter att vi gjort en noggrann research kring marknadens bästa kroppstrimmers kan vi konstatera att flera produkter inom Philips Norelco Bodygroom 7000-serien rekommenderas av flest oberoende och seriösa aktörer. Se nedan:

Philips Norelco Bodygroom 7000

Kundfavoriter hos Amazon

Förutom Philips Norelco Bodygroom 7000 som är en riktig favorit bland kunder hos Amazon så finns det fler kundfavoriter. Nedanför listar vi ytterligare en hårtrimmer som fått bäst kundbetyg i kombination med flest kundomdömen hos Amazon. Tiotusentals kunder kan inte ha fel!

Philips MG7720
Kundbetyg 4,5 av 5

Philips Norelco BG7030
Kundbetyg 4,5 av 5

Egenskaper hos en kroppstrimmer som är bra att titta närmare på

Här går vi igenom några av de egenskaper som är bra att undersöka närmare när man ska köpa en trimmer för kroppshår.

Batteritiden

En kroppstrimmer vill man ofta kunna driva en bra stund på batteri. Sladden kan lätt vara i vägen när man ska komma åt runt om på kroppen. En bra batteritid, bland annat hos storsäljarna just nu brukar ligga på runt 60 minuter, det bör räcka till flera trimningar.

Våt/torr användning

De flesta som trimmar kroppshår vill ju slippa att det avklippta håret hamnar och fäster sig precis över allt. En väldigt bra lösning på detta problem är att välja en kroppstrimmer som är vattentät och som går att använda i våta miljöer, till exempel i duschen. På detta sätt kan man skölja bort de avklippta hårstråna direkt i samband med att de klipps av. En vattentålig kroppstrimmer är även lättare att göra rent efter användning, eftersom man enkelt sköljer av den från hårstrån i rinnande vatten.

De flesta trimmar bättre på torrt hår

Även om många trimmers går att använda både i vått och torrt så brukar de flesta trimma bättre och ha en batteritid som räcker längre när den används på torrt hår.

Form på rakbladens spetsar

En trimmer som är gjord för att användas mot kroppen har med fördel bladspetsar som är något rundade. Är bladspetsarna för spetsiga eller vassa så kan de lätt riva eller rispa upp sår på huden när man trimmar på känsliga ställen.

Medföljande munstycken och användningsområden

Det viktigaste användningsområdet för en kroppstrimmer är att man kan använda den mot vanlig hud. Men en fördel är definitivt också om man kan använda kroppstrimmern till fler saker, och att det finns ett gäng munstycken för olika användningsområden som medföljer.

Genom ett extra munstycke för nästrimning, huvudhårstrimning och för rakning av skägget så kan man använda sin kroppstrimmer till det mesta.

Kammar för kroppshår med olika längd

För variation kan det vara bra att välja en kroppstrimmer som kommer tillsammans med flera olika kammar med olika längd. Det gör att man kan variera längden av kroppshår mellan olika kroppsdelar, efter önskemål. Kammarna är normalt väldigt lätta att koppla på och av så det finns ingen nackdel att ha så många olika längdvariationer som möjligt.

Vilken är den optimala längden för kroppshår?

Standardlängden för trimmers och kammar anpassade för kroppshår brukar ligga på 3 millimeter. De flesta brukar inte vilja klippa kroppshåret för kort eftersom det gör att det river och skaver, lätt blir irriterat och att man i värsta fall råkar ut för inåtväxta hårstrån. Med en längd på hårstråna om 3 millimeter brukar känslan bli mjukare och mer behaglig.